Populární týmová střílečka Counter-Strike: Global Offensive má problém. Společnost Valve hru aktualizovala a změnila nastavení. Při odpojení člena týmu při hraní kompetitivních zápasů se nově nenahradí botem, to pochopitelně spoluhráče oslabí. Kontroverzní krok je mnohými odsuzován, údajně totiž učiní hru nehratelnou.

Přečtěte si také: Valve opravilo závažné chyby v Counter-Strike 2 a představilo medaili pro příští rok

Aktualizace hry z 8. 1. 2021 přináší mimo jiných menších změn jednu výraznou, boti opouští kompetitivní zápasy. Systém doteď fungoval tak, že při odpojení hráče byl nahrazen právě botem, kterého mohl následně kterýkoli hráč po své smrti převzít. Systém byl kritizován, hráči často volali po jejich větší ovladatelnosti, která by učinila hru bez jednoho nebo více hráčů hratelnější. Novinka, která hru bez spoluhráče mnohem ztěžuje, tak není komunitou vítána.

Uvidíme, jak se situace vyvine, je totiž možné, že Valve po vlně kritiky otočí a boty do kompetitivních zápasů vrátí zpět. Jedním si ale můžeme být jisti, CS:GO přichází o jedinou funkci, která kompenzovala odpojení spoluhráče.

Máte již ve hře svůj oblíbený nůž? Zde si můžete prohlédnout srovnání karambitových nožů podle oblíbenosti.