Již během oznámení Life is Strange: True Colors tvůrci ze studia Deck Nine oznámili dvě speciální, a tedy dražší edice hry, nazvané jednoduše Deluxe a Ultimate. Obě nabídnou balíček čtyř obleků pro hlavní hrdinku Alex Chen, zatímco ultimátní edice zahrnuje také přístup k remasteru prvního dílu Life is Strange a prequelu Before the Storm, jenž byl zrovna před pár dny odložen na začátek příštího roku.

Vlastníci speciálních edic si však budou moci v první řadě zahrát bonusový příběh nazvaný Wavelengths. Ten se zaměřuje na postavu Steph Gingrich, kterou můžeme znát již z Life is Strange: Before the Storm, před událostmi základní hry. Nově jsme se dozvěděli, že rozšíření Wavelengths vyjde 30. září/septembra, tedy ve stejný den, kdy měl původně dorazit projekt Life is Strange Remastered Collection, a dnes tu máme trailer, který jej přibližuje.

Video potvrzuje, že ve Wavelengths není ve středu dění Alex, ale právě Steph. Také můžeme vidět místa, v nichž se bonusový příběh rozdělený na čtyři roční období odehrává, a to obchod Rocky Mountain Record Traders a studio rádia KRCT. Tyto lokace jsou součástí městečka Haven Springs, do něhož je zasazena základní hra.

Trailer však nasvědčuje tomu, že tentokrát nás nečeká toulání po ulicích, spíše různé aktivity v interiérech obou lokalit, zaměřené zejména na pouštění hudby. Samozřejmě nesmí chybět ani řada odkazů na Dungeons & Dragons, jež jsou pro Steph díky událostem Before the Storm charakteristické. A aby toho nebylo málo, na dálku bude očividně v přídavku vystupovat Mikey, jenž se také poprvé objevil v prequelu původního Life is Strange.

Na závěr ještě jedna špatná zpráva. V návaznosti na oznámení odkladu Life is Strange Remastered na začátek příštího roku tvůrci na sociálních sítích oznámili, že museli odložit verzi Life is Strange: True Colors pro Switch. Na PC, PS4, PS5, Xboxu One, Xboxu Series X|S a dokonce i na Stadii vyjde hra již 10. září/septembra, majitelé Switche si však budou muset počkat o něco déle. Dobrou zprávou alespoň je, že aktuálně je stále v plánu vydání do konce letošního roku, takže se v tomto případě nekoná odklad na příští rok jako v případě remasteru prvních dvou her ze série Life is Strange.

Life is Strange: True Colors - Wavelengths vychází 30. 9. 2021 ve verzi pro PC (Steam), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S. Přístup k přídavku bude mít každý vlastník Deluxe nebo Ultimate edice základní hry, zároveň bude možné zakoupit upgrade na Deluxe edici ve formě DLC.