Ačkoliv nás od vydání herní Bondovky od tvůrců série Hitman čeká ještě nějaký čas, pomalu ale jistě se dánské studio začíná na tenhle projekt zaměřovat. S vydáním Hitman 3, který nyní začne obdržovat jen „menší“ dodatečný obsah, se můžou nezávislí IO Interactive pustit do akce.

V aktuálních chvíli do svých řad ovšem hledají spisovatele. Ten se bude plně věnovat právě Projectu 007 a bude s týmem pracovat na „definování příběhu našeho universa i postavy Bonda skrze lineární i nelineární vyprávění příběhu.

Přečtěte si také: Zrušený remaster kultovního GoldenEye se dostal na PC

Mezi hlavními body, co bude spisovatel pro Project 007 dělat, je „vytváření komplexních příběhových linek a vedlejších in-game příběhů“; mohlo by to tedy mj. znamenat, že bude mít nová hra IO Interactive větší důraz právě na příběh a vyprávění, než měl Hitman 3. Což je jeden z aspektů, kde ve finále hra nezabodovala tak, jak by mohla (viz naše recenze).

Dobrou zprávou také je, že kandidát na spisovatele musí „rozumět tónu a stylu franšízy James Bond a jejím postavám“ a „rozumět britskému tónu“, což může zároveň fanouškům Bonda trochu zvýšit náladu, protože to vypadá, že vývojáři opravdu cílí na co nejautentičtější zážitek.