Příznivci série Army by měli zbystřit. Pozorní fanoušci si už během včerejška všimli, že účty Army 3 na sociálních sítích se přejmenovaly na Arma Platform, což byl docela jasný náznak toho, že v Bohemia Interactive něco kujou. A skutečně je tomu tak. Ve večerních hodinách byl oznámen přímý přenos s všeříkajícím názvem The Future of Arma, který startuje příští úterý, 17. 5. 2022, v 19:00 našeho času.

Ačkoliv je název streamu dost jasným náznakem toho, co nás čeká, oficiálně vlastně nevíme, co přesně ta budoucnost série Arma znamená a co zahrnuje. S určitostí víme jen to, že ať už Bohemia Interactive odhalí cokoliv, půjde o první plody nového enginu Enfusion, jenž byl naplno představen na konci minulého roku.

Už od začátku minulého roku, kdy se objevily první úniky, se však spekuluje o existenci projektu Arma: Reforger, který by mohl být inspirován původní Operací Flashpoint, dnes distribuované pod názvem Arma: Cold War Assault. Koneckonců nebylo těžké odhalit, že screenshoty z Enfusionu, kterých jsme se dočkali před několika měsíci, pochází z nové verze ostrova Everon, jenž patří mezi hlavní dějiště Flashpointu. Před několika dny navíc příchod modernizovaného Everonu potvrdil sám Marek Španěl, ředitel a spoluzakladatel Bohemia Interactive, a to prostřednictvím Twitteru.

Nepohybujeme ale o tom, že spousta příznivců série by radši viděla plnohodnotný čtvrtý díl, po němž fanoušci volají už několik let. Arma 3 přece jen vyšla v roce 2013, a i když je její dlouholetá podpora obdivuhodná, nemůže samozřejmě vydržet věčně.

Třeba ale ještě Arma 3 dostane trochu prostoru, jelikož na konci minulého roku vývojáři uvedli, že letos možná dojde ještě na jeden nebo dva přídavky z řady Creator DLC, tedy placeného dodatečného obsahu vytvořeného externími tvůrci z řad profesionálních vývojářů i členů komunity. Dosud jsme se dočkali rozšíření Global Mobilization: Cold War Germany, S.O.G. Prairie Fire, CSLA Iron Curtain a Western Sahara. Nezbývá tedy než si počkat na úterní večer.