Polské studio Bloober Team uzavřelo se Sony důležitou licenční a distributorskou smlouvu, která se týká distribuce některých titulů v novém distribučním systému.

Vypadá to, že některé tituly Bloober Teamu mohou být součástí nové verze PlayStation Plus, jež bude příští měsíc spuštěna. Bloober Team vytvořil horory The Medium, Blair Witch, Observer a sérii Layers of Fear.

The Medium byl v roce 2021 vydán jako next-gen titul, Blair Witch a Layers of Fear 2 jsou z roku 2019, Observer z roku 2017 a Layers of Fear z roku 2016. Všechny jsou dostupné na PS4, až na The Medium.

Někteří smlouvu vztahují k vývoji nového Silent Hillu. Nahrávat tomu má novinář a insider Jeff Grubb. Ten tvrdí, že jedna z připravovaných Silent Hill her bude exkluzivitou pro PlayStation 5. Zástupci Bloober Teamu ale už loni popřeli, že by na Silent Hillu pracovali. Bylo to v době, kdy uzavřeli strategické partnerství s Konami. Týká se vývoje nespecifikovaného obsahu a výměny know-how. Předtím tvrdili, že už rok pracují s velmi velkým vydavatelem na nové hororové hře.