Společnost Blizzard na neurčito pozastavila pořádání BlizzConu. Místo akce věnované fanouškům po celém světě chce energii vynaložit na podporu svých týmů a vývoje her a zážitků. V současné době nevíme, kdy se BlizzCon vrátí.

Předchozí dva ročníky BlizzConu byly také zrušeny, konaly se pouze online akce nazvané BlizzConline. Další ročník se měl odehrát v únoru 2022 a být kombinací online prezentace s menším setkáním fanoušků.

Kromě podpory týmů Blizzardu chce společnost strávit nějaký čas tím, jak by mohl BlizzCon vypadat v budoucnu. „První ročník se konal před 16 lety a od té doby se toho tolik změnilo – zejména způsoby, jakými se hráči a komunity mohou spojit a cítit se jako součást něčeho většího. Ať už bude akce v budoucnu vypadat jakkoli, musíme také zajistit, aby byla bezpečná, přívětivá a co nejvíce inkluzivní,“ dodává Blizzard.

Od dnešního dne tak můžeme počítat s tím, že ukázky z připravovaných her Diablo 4 a Overwatch 2 proběhnou samostatně, případně Blizzard uspořádá nějakou menší online prezentaci.

„Jsme hrdí na naše týmy a na pokrok, kterého dosáhly napříč našimi hrami,“ pokračuje Blizzard. „Máme spoustu vzrušujících novinek a vydání, o které se s vámi chceme podělit. O těch se budete i nadále dozvídat prostřednictvím našich kanálů.“

Blizzard v prohlášení nezmínil žaloby na Activision Blizzard, ale načasování prohlášení (těsně po propuštěný dvaceti zaměstnanců) a zmínka o důrazu na podporu svých týmů možná vysvětluje, proč se příští ročník BlizzConu musel odložit.

Vedení Blizzardu ví, že je v nelehké situaci. Poslední hry se nepovedly, na strašný Warcraft 3: Reforged hráči ještě nezapomněli a problémy Diabla 2: Resurrected nebyly ještě napraveny.