Když minulý rok Blizzard napínal fanoušky v domnění, že na BlizzConu bude představeno nové Diablo, nikdo nečekal, že se dočkáme pouze mobilní verze. Bylo to velké zklamání a internet to dal Blizzardu jasně najevo. Nicméně aktuální spekulace a úniky nasvědčují tomu, že bychom se letos mohli skutečně dočkat oznámení nejen nového Diabla, ale i remasteru asi nejoblíbenějšího druhého dílu.

O oznámení čtvrtého dílu se na loňském BlizzConu usuzovalo podle zdrojů Kotaku. Podle nich mělo být Diablo 4 již představeno, na to však Blizzard uvedl, že na předchozím BlizzConu neplánoval žádná oznámení nového dílu.

Proč se znovu o oznámení nového dílu spekuluje? Nejnovější číslo německého časopisu GameStar totiž obsahuje reklamu na připravovanou uměleckou knihu Diablo. Článek tvrdí, že nabízí „více než 500 artworků od Diablo I, Diablo II, Diablo III a Diablo IV.” Kniha je již k dispozici formou předobjednávky na Amazonu. Na tomto e-shopu jsou taktéž napsány informace o knize, avšak místo čtvrtého dílu má web uvedeno: „Plus nikdy předtím neviděné koncepty.“

S „předpovídáním budoucnosti“ má již Amazon jisté zkušenosti. Například když se na e-shopu objevila série Fallout Legacy Collection dřív, než Bethesda tento svazek oficiálně oznámila.

Je však možné, že v tomto případě název Diablo IV odkazuje na Diablo Immortal. Jedná se totiž o čtvrtou hru v sérii Diablo, i když to fanoušci neradi uznávají. Prodej této umělecké knihy by měl být zahájen právě na BlizzCcnu, to by mohlo navodit skvělou atmosféru pro oznámení právě čtvrtého dílu.

Dále se jeden streamer hry Overwatch na svém Twitteru zmínil: „Kohokoli, koho to zajímá, bude také oznámeno Diablo 4 a Diablo 2 remaster.”

Streamer Metro nejednou řekl informaci, která byla pravdivá, zmínil se totiž o nové postavě Ashe do hry Overwatch. Metro se taktéž zmínil o druhém díle Overwatche, to by přineslo opravdu nabušený BlizzCon. Avšak Overwatch byl na Switch spuštěn teprve nedávno a asi by bylo divné, kdyby ho Blizzard přebil novým dílem, ale uvidíme.

BlizzCon začíná 2. listopadu, takže již brzy se dozvíme, jak to nakonec bude a zda se tyto úniky stanou pravdou. Na akci jsou taktéž plánovány protesty spojené s kontroverzí ohledně Blizzchunga a jeho vyjádření podpory protestujících v Hong Kongu.

Co si o tom myslíte vy? Bude se snad opakovat situace z minulého roku? Případě poškodí plánované protesty celý průběh akce?