Po dlouhém čekání přichází dobrá zpráva pro všechny, co čekají na Overwatch 2. Blizzard začal testovat hru a chystá uzavřenou betu na konec dubna, aby si větší množství hráčů mohlo nadcházející kompetitivní střílečku vyzkoušet.

Včera večer začalo uzavřené testování alfa verze PvP módu Overwatch 2. Hru si zahrají zaměstnanci Blizzardu, profesionálové z Overwatch League a několik dalších vybraných skupin. Tvůrci chtějí získat co nejdříve zpětnou vazbu, i když jsou přesvědčeni, že se vydali správným směrem a své práci věří.

Koncem dubna proběhne první beta PvP pro PC. Ta zahrne větší skupinu testerů, po nichž vývojáři budou chtít další zpětnou vazbu. Cílem této fáze je otestovat nové funkce, obsah a systémy, aby později mohl následovat zátěžový test serverů s větším množstvím hráčů. Ten je v plánu do konce letošního roku, zatímco během roku je nás slibováno více fází bety.

Pokud se do PvP (hráči proti hráčům) bety dostanete, budete si moci vyzkoušet souboje pět na pět, nového hrdinu Sojourna, čtyři nové mapy, nový režim Push, přepracované hrdiny a nový Ping systém. Zájemci o připojení do bety se mohou zaregistrovat na oficiálních stránkách. Když se nedostanete do první PvP bety, tak pozvánku můžete obdržet později do dalších fází.

Co se týče příběhových misí v rámci PvE (hráči proti umělé inteligenci), tak Blizzard tyto dva zážitky od sebe oddělil. Díky tomu se nyní může plně věnovat PvP a mezitím pracovat na PvE.

Blizzard chce, aby střílečka Overwatch 2 dostávala pravidelně nový obsah. Tento přístup se ukázal jako základní kámen úspěchu, mimo jiné pro Call of Duty: Warzone, Fortnite nebo Apex Legends. V plné verzi Overwatch 2 se můžeme těšit na více příběhových misí a na 31 různých hrdinů. Už dříve Blizzard slíbil, že multiplayer budou moci hráči Overwatch a Overwatch 2 hrát spolu.