32. hrdina se konečně blíží do Overwatch. Jak už víme od včera, jde o extrémně pokročilého robota Echo, jehož (resp. jíž) jsme mohli prvně v akci vidět v cinematicu Reunion s McCreem a následně v oznamovacím traileru pro Overwatch 2. Naposledy jsme o ní tedy slyšeli včera za pomocí Origin Story videa. No a nyní tu konečně máme konkrétní informace - především tedy, co Echo umí a neumí.

Její primární zbraní je Tri-Shot. Jde o tři energetické střely v relativně úzké trojúhelníkové formaci. Do jisté míry jde o střely podobné jako u Doomfista, jenom jsou rychlejší, přesnější a „zásobník” je na 15 výstřelů s velmi rychlým přebitím.

Sekundární zbraní, resp. první z aktivních schopností, jsou Sticky Bombs. Série tří lepkavých bomb, které se přichytí na zeď nebo nepřítele a po chvíli vybuchnou. Sticky Bombs mají cooldown na 6 sekund.

Druhá z aktivních dovedností Echo je Flight. Jak už název jasně napovídá, Echo je schopna letu na tři vteřiny (s cooldownem také na 6 vteřin). Jde v zásadě o velmi omezenou verzi Valkyrie pro Mercy. Od té si Echo vypůjčila i pasivní schopnost Glide, která zpomalí váš pád, pokud ve vzduchu držíte tlačítko pro skok.

Třetí aktivní dovedností je Focus Beam a jde o něco, co bude potřebovat cvik. Jedná se o paprsek, který poškozuje nepřátele. Speciální je ovšem v tom, že dává mnohem větší poškození těm, jejichž zdraví je pod polovinu. Vyléčeným hrdinům tak neuděláte skoro nic, zatímco ty, kteří začínají mlet z posledního, můžete poslat rovnou do hrobu. A to i velké tanky, na které stačí mířit sotva pár vteřin. Cooldown je přitom na 8 vteřin, takže půjde o velmi užitečnou věc a jednu z nejdůležitějších schopností.

Na závěr samozřejmě nemůže chybět ultimátní schopnost. A tahle je tedy něco. Duplicate vám dovolí se změnit v jakéhokoliv nepřátelského hrdinu (kromě jiné Echo), na kterého zrovna vidíte, a to na 15 vteřin. Během této doby si postižený hráč, na kterého jste se zaměřili, nemůže změnit hrdinu, zatímco vy disponujete každou dovedností a zároveň máte mnohem rychlejší generaci ultimátní schopnosti „vašeho” hrdiny. Na papíře jde o něco neskutečně silného a v rukou toho správného hráče by mohlo jít o jednu z nejsilnějších ultimátních schopností ve hře.

Na oficiálních stránkách si také můžete přečíst podrobnější příběh Echo. Případně si na PC stáhnout PTR verzi hry a zkusit si ji sami. K jejímu vydání pravděpodobně dojde v následujících týdnech, dost možná hned po skončení právě běžícího eventu Archives 2. dubna.