Fanoušci World of Warcraftu zpozorněte, konečně se kolem vaší oblíbené značky začíná něco dít. Tentokrát nejde o spekulace, ale o oficiální oznámení Blizzardu. Společnost vzkázala, že se chystá oznámit další rozšíření pro hry World of Warcraft a Hearthstone, stejně tak novou mobilní hru zasazenou do světa Warcraftu.

JARO PLNÉ NOVINEK

Blizzard už má sestavený i harmonogram. 15. 3. se dočkáme novinek o Hearthstone. Tvůrci karetní hry se pochlubí plány na první tři rozšíření letošního roku. 19. 4. bude následovat oznámení expanze masivně multiplayerového World of Warcraft. Očekává se, že tenhle přídavek bude pro hru klíčový, už jen z důvodu toho, že Shadowlands na komunitu moc nezapůsobil a spousta hráčů se přesunula k Final Fantasy 14, stejně tak vyzkoušela New World a Lost Ark.

„Těšíme se, až vám ukážeme, na čem jsme pracovali a kam se budou vaše dobrodružství v Azerothu ubírat dál,“ řekl John Hight z Blizzardu.

Příznivci mobilního hraní se v květnu dočkají prvních informací o mobilním spin-offu zasazeném do světa Warcraftu.

„Kromě World of Warcraft a Hearthstone se vám chystáme dát do rukou první hru z univerza Warcraftu určenou pro mobilní zařízení. Více informací vám sdělíme v květnu.“

John Hight na závěr zmínil, že „budoucnost Warcraftu je jasná“ a vývojáři pracují na tom, aby na trh přinesli ještě více vzrušujících zážitků z této značky.

BUDOUCNOST BLIZZARDU

Budoucnost Blizzardu se zdá být jasná, hodně bude záležet tedy na tom, zda Microsoft za téměř 70 miliard dolarů skutečně koupí Activision Blizzard. Čeká se pouze na potvrzení úřadu.

Nicméně, ať už tohle dopadne jakkoliv, tak v Blizzardu pracují na sedmi hrách, včetně Diabla 4, Diabla Immortal a Overwatch 2. Dále probíhá vývoj dosud neoznámené hry od hlavního designéra Hearthstone a k tomu tajemný survival, jenž se odehrává ve zbrusu novém světě. Tady dva obrázky: