Dobré ráno. Nezmeškejte možnost mít zdarma PC verzi Black Desert Online. Microsoft má vylepšit streamovací službu xCloud. Star Citizen nezpomaluje. Kdy vyjde Switch Pro? Hot Pursuit Remastered vylepšen.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na Steamu si do 10. 3. letošního roku můžete zdarma vyzvednout Black Desert Online a pustit se do oblíbeného masivně multiplayerového sandbox RPG, které se vyznačuje soubojovým systémem připomínajícím akční hry.

- Microsoft má vylepšit xCloud. Web Windows Central hlásí, že společnost chce ve službě nabídnout rozlišení 1080p. Dosud je možné z Xbox knihovny streamovat v maximálním rozlišení 720p. Obrázky z údajného interního testu ovšem naznačují příchod Full HD. Microsoft ho má testovat prostřednictvím hry Hellblade: Senua's Sacrifice.

Přečtěte si také: God of War s LGBT postavami? V Doom Eternal mohla být hrdinka

- Star Citizen překonal další metu. Studio Cloud Imperium Games na ambiciózní vesmírné dobrodružství vybralo od fanoušků neuvěřitelných 348 215 308 dolarů. Projekt je velmi úspěšný, navzdory některým kontroverzím, včetně neustálého odkladu samostatné příběhové kampaně Squadron 42 pro jednoho hráče. Star Citizen eviduje 3 027 684 registrovaných hráčů.

- Po řadě interních odkladů se máme konečně dozvědět detaily o Elden Ring. Novinka od studia FromSoftware (série Dark Souls, Bloodborne a Sekiro: Shadows Die Twice), na které spolupracuje George R. R. Martin (fantasy romány Píseň ledu a ohně), se má ukázat během tohoto měsíce. S informací postupně přišlo více důvěryhodných zdrojů, naposled Jason Schreier.

- Halo Infinite má být duchovním restartem série, píše studio 343 Industries. Kromě nových prvků a různých vylepšení chtějí vývojáři přivést značku s Master Chiefem zpět ke kořenům a připomenout fanouškům pocity z hraní prvního dílu Halo. Přesto Halo Infinite bude sázet na otevřené mapy.

- Analytici se nedokážou shodnout, kdy Nintendo vydá Switch Pro. Serkan Toto z Kantan Games tvrdí, že se vylepšená verze populární konzole dostane na trh ve druhé polovině roku 2021. Michael Pachter z Wedbush Securities jako pravděpodobný termín uvádí konec letošního roku. To David Cole z DFC Intelligence neočekává, že by Switch Pro letos vůbec vyšel. Nintendo dříve uvedlo, že se Switch nachází v polovině svého životního cyklu.

- Čínská vývojářská společnost miHoYo v roce 2020 vydělala téměř 800 milionů dolarů. Tržby firmy se v minulém roce zdvojnásobily, zejména díky hitu Genshin Impact, jenž vyšel v září/septembri 2020. Není divu, že se o 70 procent zvedl počet zaměstnanců.

- 5. 3. na PlayStation 4 vyjde POSTAL Redux. Jedná se o HD remaster klasické 24leté střílečky. Obsahuje nové úrovně a náročný herní režim zvaný Rampage.

- Need for Speed ​​Hot Pursuit Remastered obdržel vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Na těchto konzolích po aktualizaci arkádové závody běží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Stačí v nastavení přepnout grafický režim do maximálních detailů. Toto nastavení je možné také na PS4 Pro a Xbox One X, kde titul funguje ve 4K při odemčených snímcích, maximálně ale při 50fps. Kromě toho byl implementován editor vinylů z NFS Heat.

- První trailer k novému filmu Mortal Kombat má na YouTube přes 2,3 milionu zhlédnutí, což z něj dělá nejsledovanější trailer s hodnocením R všech dob. Během pouhých čtyř dnů video překonalo snímky Logan a Deadpool 2, předešlé držitele rekordů.

Přečtěte si také: Modulární notebook, výpadek Xboxu a PlayStationu a úniky Androidu 12

- AMD tento týden, konkrétně 3. 3. v 17:00 našeho času, odhalí novou grafickou kartu řady RDNA 2. Pravděpodobně půjde o dlouho očekávanou RX 6700 XT, která by měla být k dispozici v provedení pro stolní počítače a notebooky.

- Slightly Mad Studios a Gamevil lákají hráče na mobilní závody Project Cars GO (pracovní název), které jsou naplánovány na 23. 3. pro Android a iOS. Už nyní je dostupná předběžná registrace na Google Play a Apple App Store. Hra má přinést pohlcující grafiku, vysoce kvalitní zvukové efekty a rozsáhlé přizpůsobení mnoha legendárních automobilů.