Kdo je už dlouholetým fanouškem anime a mangy, tak minimálně zaslechl o akci Jump Festa. Letošní ročník proběhl minulý víkend a přinesl ohromné množství různých informací. Mezi ně patřil například první trailer na Bleach: Thousand-Year Blood War, ohlášení anime SPY x FAMILY a chybět nesmělo ani představení nových herních projektů, jakým je například Black Clover Mobile.

Novou hru si tentokrát vzalo na starost studio Vic Game Studios, které patří pod vývojáře Pearl Abyss. Ti stojí například za velmi populárním MMORPG Black Desert a když připočteme, že se jedná o pracovní název a je to hra na mobily, tak by výsledek nemusel být vůbec špatný.

Konkrétně se objevil první trailer na populární anime sérii Black Clover. Ta sice už v minulosti jednu herní adaptaci pro PC a konzole dostala, ale pro mnohé hra byla jedním velkým zklamáním a nenaplnila tak očekávání fanouškovské základny. Co si o hře myslíme my, zjistíte v naší recenzi Black Clover: Quartet Knights. V roce 2018 se Bandai Namco pokusilo vytvořit mobilní tower-defense RPG Black Clover: Phantom Knights, ale to nemělo moc velký úspěch a studio hru rychle stáhlo z obchodu.

Tentokrát se vývojáři rozhodli pravděpodobně postupovat klasickým převyprávěním příběhu, přidat do toho špetku vlastní fantazie, obohatit celé prostředí o každodenní události a vytvořit několik pořádných bojových akcí. V ukázce totiž najdeme velmi známé záběry jak z anime, tak i několik scén ze samotných openingů a samozřejmě některé scény, které jsou lehce poupravené oproti předloze. A pokud nemají vývojáři zvláštní smysl pro humor, tak vše, co lze vidět v ukázce, tak se skládá kompletně ze záběrů hry. Očekávat můžeme rychlé boje, získávání jednotlivých postav z magického světa a vytváření vlastního týmu, se kterým se vrhnete na dobrodružství. 

Jak bude celá hra fungovat, je zatím velké neznámo, jelikož je stále ve vývoji a plánované datum vydání se odhaduje na rok 2022 pro iOS a Android, přičemž není zcela jasné, zda se hra dostane i k nám. Pokud vás tahle série zaujala, můžete se v roce 2023 těšit i na nový film.