Dlouho spekulovaná legendární edice Mass Effectu byla potvrzena. Jak se očekávalo, studio BioWare v rámci N7 Day oznámilo remasterovanou trilogii dobrodružství Sheparda. Nečekejte plnohodnotný remake, ale vylepšení grafiky s cílem přinést vyšší rozlišení a vyšší frekvenci snímků za sekundu. Tvůrci také lákají na vylepšené textury optimalizované pro 4K a detailnější modely postav.

Součástí edice samozřejmě budou i dodatečné balíčky. To je vše, co o Mass Effect: Legendary Edition víme. Vydání máme očekávat na jaře roku 2021, kdy budou zveřejněny další detaily. Už dnes ale víme, že trilogie vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One. BioWare zmiňuje také obohacenou verzi ve zpětné kompatibilitě pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Studio nezmiňuje přímo Xbox Series S.

Některé zahraniční obchody v předstihu uváděly, že trilogie vyjde v březnu/marci 2021 i pro Nintendo Switch. Původně ale měla dorazit už nyní, ovšem měl ji postihnout odklad kvůli globální pandemii koronaviru.

Tím ale nekončíme. BioWare se pochlubili vývojem další kapitoly universa Mass Effectu. Na starost ji má tým veteránů, ale bohužel nebylo specifikováno, o koho přesně jde.

„Mezitím v BioWare pracuje tým veteránů na nové kapitole universa Mass Effectu,“ dočteme se v oficiálním příspěvku Casey Hudsona. „Jsme v počátečních fázích projektu, a ještě nemůžeme říct podrobnosti, ale těšíme se, až se s vámi podělíme o vizi toho, kam půjdeme dál,“ dodal.

Přečtěte si také: Battlefield 6 v dosud nevídaném měřítku. EA chystá 6 her pro novou generaci

Je dobře, že se po horším Mass Effect Andromeda v BioWare nerozhodli sérii pohřbít. Místo toho připraví návrat v podobě remasterované trilogie a poté přijde na řadu zbrusu nové sci-fi dobrodružství.

Připomeňme, že BioWare chystají také Dragon Age 4 a stále funguje jejich masivně multiplayerový RPG titul Star Wars: The Old Republic.