S blížící se show The Game Awards 2021, kde se dočkáme přehlídky toho, co nás nejen v roce 2022 na počítačích a konzolích čeká, se objevuje stále více spekulací. Tentokrát se zaměřují na očekávaný návrat BioShocku.

Čtvrtý díl známé akční série se má údajně jmenovat BioShock Isolation (název se prý může ještě změnit) a odehrávat se ve dvou radiálně odlišných městech. V údajném interním dokumentu je první město popisováno jako svobodné a prosperující, zatímco druhé je izolované, nachází ve v podzemí a ovládá ho diktátor. První je tedy určeno pro bohatou třídu, zatímco to druhé je pro odpad společnosti.

Tento únik potvrzuje využití nového Unreal Enginu 5 a tvrdí, že ve studiu Cloud Chamber na projektu 2,5 roku pracují veteráni z Irrational Games (tvůrci BioShock a BioShock Infinite) a různí lidé, kteří se podíleli na hrách jako Watch Dogs: Legion, Shadow of the Tomb Raider, Mafia 3 a Deux Ex: Mankind Divided.

Co se představení BioShocku týče, tak k němu prý dojde až v prvním čtvrtletí nadcházejícího roku, což ale nevylučuje teaser trailer na The Game Awards 2021 (10. 12.). Sám producent a moderátor The Game Awards, Geoff Keighley, nedávno řekl, že odhalí hru, která je ve vývoji už 2,5 roku.

S únikem přišel neznámý twitterový účet Oops Leak, tak prosím vše berte jako velkou spekulaci. Jedinou potvrzenou informací je postavení hry na technologii Unreal Engine 5, zmínka o ní se objevovala v inzerátech od Cloud Chamber.

Tyto inzeráty také obsahovaly, že BioShock 4 bude mít živý otevřený svět s městským davem. Ten doplní poutavý příběh zaměřený na postavy s rozmanitostí v každé fázi hry. S tím jde ruku v ruce nový systém chování umělé inteligence, systém frakcí a lineární hlavní příběh doplněný o „poutavé“ vedlejší úkoly.