Studio Experiment 101 si pro hráče připravilo šestiminutový trailer, kterým vás provede kreativní ředitel Stefan Ljungqvist. Ten vám pěkně po lopatě vysvětlí, o co v této post-apokalyptické kung-fu RPG bajce vlastně jde. Trailer vám dokáže pěkně sumarizovat veškeré informace, které se ohledně Biomutant v poslední době objevily, a navíc přihodí nějaké ty novinky.

Ljungqvist vše odstartuje tím, že titul přirovná ke známým hrám s otevřeným světem. Biomutant podle něj strukturou světa připomíná Zelda: Breath of the Wild od Nintenda, zatímco po herní stránce a také podle zpětné vazby, kterou obdrželi od hráčů, je Biomutant takovou zajímavou kombinací her, jako je Devil May Cry, Ratchet and Clank a série Batman: Arkham.

Vaše postava má hned několik různých atributů, kterými je síla, mrštnost, charisma, vitalita, inteligence a štěstí. Ty ovlivňují, jak se chová a jak se za hrdinu hraje. Kromě toho ale také mění jeho vzhled. Postavu půjde dále upravovat za pomoci různých předmětů a zbraní, které najdete v průběhu hraní.

U hry, která se jmenuje Biomutant, byste očekávali nějaké ty mutace. Ty jsou tu samozřejmě taky a k dispozici jich bude hned několik. Jako příklad můžeme uvést vystřelování blesků z konečků prstů, levitaci či vyvolávání hub, od nichž se můžete odrážet.

Přečtěte si také: Biomutant láká do rozsáhlého herního světa

Co se samotného světa týče, tak ten nabídne sedm rozlišných lokacích, jejichž středem je Strom života. Tento tajuplný post-apokalyptický svět obývá šest různých klanů. Tři z nich mají „světlou auru“ a snaží se zachránit umírající Strom života a sjednotiv všechny kmeny. Zbylé tři mají „temnou auru“ a jejich cílem je smrt Stromu života a absolutní podrobení ostatních kmenů.

Bude zcela na vás, k jakému z kmenů se přidáte a směrem k jakému konci se vydáte. Na začátku hry ovšem budete mít na výběr pouze ze dvou kmenů. Jakmile ale postoupíte dál v příběhu, budete moci své spojenectví přehodnotit a podpořit jiný kmen. Mějte na vědomí, že veškeré vaše akce budou mít dopad na svět a ovlivní, jakého konce se nakonec dočkáte.

Biomutant vychází již příští týden, přesněji 25. 5., a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V rámci zpětné kompatibility bude fungovat na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.