Post-apokalyptická kung-fu RPG bajka Biomutant nedávno ukázala originální bojový systém, který kombinuje kontaktní boj, střelbu a akční schopnosti mutanta. Dnes se v novém gameplay videu podíváme do rozsáhlého herního světa, v němž se vše bude odehrávat.

Ve světě si máme vytvořit vlastní dobrodružství a při tom prozkoumávat otevřený svět a to, co se skrývá pod jeho povrchem, ať už pešky, v mechu, na vodním skútru, v balónu nebo jinak.

Přečtěte si také: Kung-fu bajka Biomutant představuje boj

Jeden by si mohl myslet, že se ocitne v pohádkovém světě. Z této představy nás ale rychle vyvede popisek příběhu: Zemi sužuje mor a z kořenů Stromu života prosakuje smrt. Kmeny jsou rozdělené a potřebují někoho dost silného na to, aby je sjednotil, anebo je všechny zlikvidoval…

Biomutant slibuje volnost nejen při prozkoumávání světa, ale také ve vytváření vašeho mutanta a jeho výbavě, vylepšování zbraní a schopností.

Biomutant vyjde 25. 5. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V rámci zpětné kompatibility bude fungovat na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Tvůrci se nebrání vylepšení pro novou generaci konzolí později.