Aktualizace: Minulý pátek jsme vás informovali o rozhovoru mezi generálním ředitelem THQ Nordic a serverem GamesIndustry, kde Klemens Kreuzer prohlásil, že Biomutant vyjde do 31. 3. 2021. To už ale neplatí. Zmíněné redakci se ozvalo marketingové oddělení THQ Nordic a omluvilo se za špatnou informaci. Biomutant má vyjít až v dalším fiskálním roce společnosti. Ten začíná 1. 4. 2021 a končí 31. 3. 2022.

Bližší informace o termínu bohužel nevíme. Nemyslím si ale, že by Biomutant dorazil na trh až v roce 2022.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Roztodivný tvor v post-apokalyptické kung-fu RPG bajce předvede své schopnosti už brzy. O hře Biomutant jsme toho v poslední době moc neslyšeli, to se ale brzy změní. Společnost THQ Nordic se připravuje na vydání, její generální ředitel Klemens Kreuzer potvrdil vydání v prvním čtvrtletí letošního roku. Biomutant tak dorazí na počítače a konzole do 31. 3. 2021.

Na přesnější termín si budeme muset ještě počkat. Hra byla dříve oznámena pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na next-gen konzolích od Sony a Microsoftu bude hratelná minimálně v rámci zpětné kompatibility.

Vývoj Biomutantu má na starost malé studio Experiment 101. Jeho tým se skládá z pouhých 20 lidí. Jsem opravdu zvědav, jak Biomutant dopadne. THQ Nordic o něm mluví jako o AAA titulu. Na těch ale obvykle dělají stovky lidí.

Biomutant láká na otevřený svět a jedinečný soubojový systém kombinující kontaktní boj, střelbu a akční schopnosti mutantů. U hlavního hrdiny budete schopni překódovat jeho genetickou strukturu a změnit to, jak vypadá a jak se s ním hraje. S tím jde ruku v ruce kombinace nalezených součástek a vytvoření jedinečných jedno či obouručních sečných, tupých i bodných zbraní.