Biomutanta osobně řadím mezi černé koně letošního roku. Akční kung-fu RPG bajka s nevšedním hrdinou může mile překvapit. Nasvědčují tomu i nové podrobnosti, které prozrazují herní dobu, počet biomů a další zajímavé detaily.

Hru Biomutant bude možné dohrát za 12 až 15 hodin. To ale v případě, že se budete soustředit na hlavní příběh, přeskočíte většinu dialogů, neprozkoumáte herní svět a budete ignorovat vedlejší úkoly.

Když se rozhodnete prozkoumat post-apokalyptické prostředí, které tvoří sedm různých biomů, a plnit vedlejší mise, tak se herní doba výrazně prodlouží. Stefan Ljungqvist ze studia Experiment 101 v rozhovoru pro Gamingbolt uvedl, že člen týmu hraje druhým zmíněným způsobem a zatím se dostal nad 65 hodin.

Přečtěte si také: Biomutant oslavil den Star Wars. Světelný meč vyměnil za záchodovou štětku

Biomutant nabídne dva různé konce, pět tříd postav a 200 milionů možných kombinací zbraní na dálku. Na druhou stranu jde čistě o dobrodružství pro jednoho hráče bez online režimu, ale také bez mikrotransakcí. V současné době nejsou plánovány žádné dodatečné balíčky.

Biomutant vyjde 25. 5. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S bude fungovat v rámci zpětné kompatibility. K vylepšení by mělo dojít později.