Akční RPG titul Biomutant s netradičním hlavním hrdinou byl představen již v roce 2018. Po řadě odkladů a tichu vyjde 25. 5. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Za vývojem stojí malý tým ze studia Experiment 101, který využil čas navíc. Biomutant díky tomu bude větší, než bylo původně plánováno. Mezitím tvůrci pracovali také na odstranění chyb a problémů, aby hra šlapala na všech platformách.

Šéf Experiment 101 v rozhovoru pro americký server IGN prozradil, že na hře pracovalo pouze 20 lidí. Přesto má Biomutant otevřený svět, což pro celou firmu byla obrovská výzva. Navzdory tomu se jim během uplynulých let podařilo rozšířit scénář. Na konci roku 2019 měl 85 tisíc slov, nyní má 250 tisíc slov.

Přečtěte si také: Klasický Gothic vyjde v září na Nintendo Switch

Stefan Ljungqvist si nemohl dovolit, aby jeho studio zažívalo crunch. Nechtěl své podřízené vyšťavit. Proto vývoj probíhal pomaleji. Závěrem rozhovoru ujasnil, že Biomutant bude v rámci zpětné kompatibility hratelný na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Nemůžeme ale počítat s nějakým vylepšením, v Experiment 101 se zaměřili na počítače a konzole starší generace. K vylepšení pro nové konzole může dojít později.

Biomutant je kung-fu RPG a láká na otevřený svět a jedinečný soubojový systém kombinující kontaktní boj, střelbu a akční schopnosti mutantů. U hlavního hrdiny budete schopni překódovat jeho genetickou strukturu a změnit to, jak vypadá a jak se s ním hraje. S tím jde ruku v ruce kombinace nalezených součástek a vytvoření jedinečných jedno či obouručních sečných, tupých i bodných zbraní.