Máme to černé na bílém. eFootball 2022 vyjde 30. 9. letošního roku pro PC a konzole, oznámila japonská společnost Konami. Než se příznivci fotbalu začnou radovat, tak nejprve půjde o jakési demo, které bude postupně rozšiřováno o nový obsah.

V bezplatném eFootball 2022 můžete v den vydání očekávat hraní proti umělé inteligenci nebo kamarádovi offline s devíti plně autentickými kluby. Vybrat si můžete: FC Barcelona, FC Bayern München, Juventus, Manchester United, Arsenal FC, SC Corinthians Paulista, CR Flamengo, CA River Plate a São Paulo FC.

Tyto zápasy se uskuteční na šesti stadionech: Camp Nou, Old Trafford, Allianz Stadium, Emirates Stadium, Allianz Arena a eFootball Stadium.

Naštěstí nebudou chybět online eventy. Vyzkoušet si budete moci mezigenerační zápasy (PlayStation 5 vs. PlayStation 4, Xbox Series X|S vs. Xbox One) s týdenními online událostmi s přednastavenými týmy.

Během podzimu přidají vývojáři další režimy a funkce, stejně tak dojde k vydání hry na mobilních zařízeních s operačními systémy iOS a Android. Mimo jiné dojde na:

Creative Teams – Podepište fotbalisty a trenéry, kteří odpovídají vašim oblíbeným formacím a taktikám, a pak je trénujte a posilujte, abyste mohli hrát proti hráčům z celého světa. Ve hře eFootball 2022 se hráči budou moci zaměřit na ty hráče, po kterých nejvíce touží, což jim zpřístupní budování týmů.

Základní tým si vyberete z více než 600 licencovaných klubů a můžete využívat jejich znak, výstroj a stadion (stadiony nebudou u všech), abyste vybudovali svůj vysněný tým.

Nové módy: eFootball Creative League s vlastními kluby, Tour Event s hraním proti umělé inteligenci, Challenge Event s hraním proti ostatním hráčům online a plněném úkolů, Online Quick Match a Online Match Lobby.

Dále dojde na nové typy hráčů na základě jejich výkonů v aktuální sezóně, stejně tak na plnohodnotný cross-play mezi všemi platformami.

Ačkoli je nástupce hry Pro Evolution Soccer (PES) zdarma, tak má prémiový obsah. Takzvaný eFootball 2022 Premium Player Pack se prodává za 1049 Kč (39,99€), a kromě základní hry obsahuje šestkrát Chance Deals, 2800 eFootball Coins a další dvě Chance Deals za předobjednávku předem.

Žádnou z Chance Deals ani eFootball Coins však nebude možné použít do aktualizace, která je plánována na polovinu listopadu 2021.

Chance Deals umožňují hráčům podepsat smlouvu s jedním ze 16špičkových hráčů ambasadorů a partnerských klubů. Za použití Chance Deal by hráči měli získat jednoho ze šestnácti fotbalistů, nemělo by tedy docházet k tomu, že získají stejného fotbalistu vícekrát.