V šest hodin odpoledne našeho času mělo dojít k dlouho očekávanému spuštění bezplatného masivně multiplayerového RPG titulu Lost Ark. Na poslední chvíli ale vývojáři museli oznámit odklad kvůli problémům se spuštěním. Tvůrci doufají, že se jim vše podaří během několika hodin vyřešit.

Experti upozorňovali, že se hráči na dnešní den nemají moc těšit, protože jsou podle nich jisté problémy se servery kvůli velkému množství lidí, kteří si budou chtít Lost Ark zahrát.

Vypadá to, že společnosti Smilegate RPG a Amazon si dávají záležet na tom, aby start proběhl hladce. Na hru totiž čeká celá řada nedočkavých hráčů, kteří by neradili zažili to, co platící hráči z počátku týdne. Lost Ark bylo pro držitele Founder's Packs spuštěno začátkem týdne a došlo k velkým problémům, které zapříčinily, že hráči nemohli hru stáhnout ze Steamu, natož hrát.

Hráči, kterým se nakonec podařilo hru stáhnout, se pak ocitli ve frontách na přihlášení na obsazené servery, protože krátce po spuštění hra dosáhla vrcholu s více než 500 000 současně hrajícími hráči. Mnohé z prvních serverů, které titul nabízí, jsou nyní plné a neumožňují novým hráčům vytvářet postavy.

Aby k problémům nedošlo při spuštění bezplatné verze, bylo vytvořeno 15 nových serverů a stávající hráči byli nabádáni, aby se přesunuli na méně zalidněné servery.

Lost Ark zaznamenal také obrovský počet diváků na Twitchi. Začátkem týdne hru sledovalo více než 1,3 milionu lidí. Za sledování určitých streamů hry získali hráči herní odměny v podobě Twitch Drops v rámci akce Legends of Lost Ark launch. Ty by měly být dostupné i nyní.

VÍCE NEŽ TUCET OPRAV

Pokud jste už Lost Ark hráli a něco se vám nelíbilo, objevila se nějaká chyba, problém či bug, tak vás potěší, že dnes titul obdržel hotfix, který řeší řadu problémů.

V nejnovější aktualizaci byl opraven chat v oblasti, který hráčům umožňuje chatovat s ostatními hráči v okolí. Kromě toho byly zvýšeny odměny za materiál Fusion, aby se usnadnil postup hráčů, a v obchodě Mari's Secret Store se nyní zobrazuje regionální čas podle místního serveru, nikoliv podle UTC.

Opraveno bylo také uživatelské rozhraní hlasového chatu, takže se správně zobrazují jména namísto „Neznámý hráč“. Kromě toho dříve chyběl hlasový doprovod ve filmečcích úkolů Stronghold Ceremony a With Gratitude, ale nyní byl přidán.

PLNOHODNOTNÉ DIABLO ZDARMA?

Lost Ark je popisováno jako plnohodnotné Diablo zdarma, jen s MMORPG prvky. Hráči navštíví fantasy říši Arkesia, kde si vytvoří své alter ego podle svých představ, včetně vzhledu. Na dobrodružství se můžete vypravit sami, případně s partou přátel nebo cizích lidí. Můžete si vybrat nejrůznější zbraně, brnění a jednu z pěti odlišných tříd. Je pouze na vás, zda budete mocným mágem, odhodlaným bojovníkem, mistrem bojového umění či třeba specialistou na střelné zbraně.

Ať už si vyberete cokoliv, čeká vás rozsáhlý živý svět, průzkum nové země, hledání ztracených pokladů a akční souboje, do nichž promluví hordy nepřátel, kolosální bossové a temné síly, které usilují o moc. Samozřejmě můžete soupeřit s jinými hráči v PvP.

Pro hraní postačí Windows 10 (64-bit), procesor Intel i3 nebo AMD Ryzen 3, 8 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 460 nebo AMD HD6850, DirectX verze 9.0c a 50 GB volného místa na disku. Pro lepší grafiku se doporučuje Intel i5 nebo AMD Ryzen 5, 16 GB RAM a GeForce GTX 1050.

Hra Lost Ark vyšla v Jižní Koreji již v roce 2019, ale teprve tento týden se dostala do ostatních částí světa. Hráči, kteří si zakoupili Founder's Pack, mohli začít hrát 8. 2., zatímco všichni ostatní se do free-to-play MMORPG dostanou snad dnes, 11. 2.