A je to tu zas. Zase se něco v důsledku pandemie koronaviru ruší. Tentokrát jde o zrušení letošního QuakeConu, který se v americkém Dallasu měl konat až začátkem srpna, tedy za přibližně čtyři měsíce. Bethesda si původně pohrávala s myšlenkou QuakeCon odložit, zejména protože jde letos o jeho jubilejní 25. ročník, ale ve finále se rozhodla pro úplné zrušení, aby se zajistila bezpečnost zaměstnanců, dobrovolníků, sponzorů, hráčů a dalších účastníků.

Ačkoli nevíme, jaká bude situace v sprnu, tak víme, že [kvůli karanténě] nebude možné dokončit všechny práce a plánování s našimi partnery, obchodníky a dobrovolníky, abychom zajistili úspěch letošního QuakeConu,” vyjádřili se společně id Software a Bethesda na Twitteru pomocí tiskové zprávy.

V té se o nějaké konkrétní alternativně nebo náhradě zatím nevyjádřili, jenom to, že budou pracovat s námi (jakožto komunitou) na „ostatních možnostech, jak tento srpen oslavit ducha QuakeConu,” se slibem návratu příští rok.

V rámci herních akcí také došlo na vyjádření představitelů Gamescomu. Ti za pomocí tiskové zprávy oznámili nové plány. Opening Night Live show a Gamescom Now budou „značně rozšířeny.”

A to je v podstatě jádro celého vyjádření. K oficiálnímu zrušení Gamescomu, respektive jeho fyzické podoby, zatím nedošlo. O rozhodnutí se ovšem bude jednat v polovině května, takže se uvidí, jaká v té době bude situace.