Pátý díl RPG série The Elder Scrolls, všem známý Skyrim, je multiplatformní záležitostí. Přijde mi trochu šílené, že vyšel už v roce 2011. Jak jej Bethesda vydala postupem času na snad všechny možné platformy, mám kvůli tomu pocit, že se musí jednat o titul tak dva, maximálně tři roky starý. Jsou tací, kteří jsou na Bethesdu pro opakované vydávání Skyrimu nahněvaní, že kvůli tomu se zanedbává vývoj jiných titulů. Bethesda se proti tomuto nařčení ohradila, jelikož porty vždy dělalo jiné studio.

Pete Hines z Bethesdy si z tohoto tématu dovolil udělat trochu srandu. V rozhovoru pro server GameReactor řekl, že dodatečné vydávání her na jiné platformy (např. Nintendo Switch) může pro studio znamenat jakousi další šanci. Dotyčná hra mohla být dobrá, nicméně prodeje nemusely být úplně podle představ. Odpověď byla mířena na tituly Doom či Wolfenstein: The New Colossus, ale i na Skyrim. "Lidé si stěžují ohledně opětovného vydávání Skyrimu, ale slibuji vám, že jakmile jej přestanete kupovat, přestaneme ho vydávat. Pokaždé, když Skyrim vydáme, jde na dračku. Někdo jej furt kupuje a rozhodně to nejsem já," zavtipkoval Hines.

Každopádně letošní E3 bude ze strany Bethesdy hodně nabitá. Hines tvrdí, že mají v rukávu několik es, mezi něž patří nové hry i projekty. Na prezentaci pro tento rok měla Bethesda začít dělat už v září minulého roku. Bethesda se vždy snaží splnit to, co slíbila, což se podle Hinese daří.

Za ani ne dva měsíce bychom se mohli dočkat například nových informací ohledně pokračování Prey, o kterém jsme vás již informovali. A také se šušká, že snad další Doom je na cestě.