Ačkoliv si od vydání Falloutu 3 v roce 2008 spojujeme sérii Fallout hlavně s vydavatelem Bethesda Softworks, tedy se stávajícím držitelem práv, potažmo s vývojářským studiem Bethesda Game Studios, nesmíme zapomínat na to, že originální Fallout z roku 1997 má na svědomí studio Interplay. Naštěstí na to nezapomíná ani Bethesda, která při příležitosti pokračujících oslav 25. narozenin celé série vydala zajímavé video.

Ve videu se nám připomínají někteří z původních tvůrců Falloutu, mezi něž patří Tim Cain, jenž je považován za otce celé značky, nebo Leonard Boyarski, který se na vzniku série také výraznou měrou podílel. Prostor dostali také vývojáři, jejichž jména jsou dnes v herním průmyslu o něco výraznější. Konkrétně je to výkonný producent Brian Fargo a Feargus Urquhart. Ten v minulosti pracoval ve firmě Black Isle Studios, která je podepsaná třeba pod Falloutem 2 z roku 1998. Dnes Urquhart vede studio Obsidian, jež je zodpovědné za kultovní Fallout: New Vegas.

Všichni čtyři hovoří o tom, co dělá Fallout Falloutem, co je na něm nejzajímavější a co vlastně stálo u zrodu značky a jejího svérázného pojetí. A pokud si raději něco přečtete, můžete se začíst do rozhovoru se skladatelem Inonem Zurem. Ten má na svědomí hudební doprovod pro Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout: New Vegas, Fallout 4, mobilní zrůdnost The Elder Scrolls: Blades či očekávané vesmírné RPG Starfield.

Také tu ale máme jednu spíše špatnou zprávu. Před týdnem jsme vás informovali, že se primárně mobilní hříčka Fallout Shelter dočká po více než čtyřech letech nové aktualizace, která nabídne další úkoly, zbraně a další kusy vybavení, to všechno s tematikou mimozemšťanů. Ačkoliv Bethesda aktualizovala některé titulní obrázky dostupné na Steamu, které mají zcela zjevně lákat na nový obsah, v tuto chvíli hovoří o aktualizaci, která dorazí už zítra, jen jako o mobilní záležitosti.

Třeba se hráči na konzolích a na PC dočkají později, s ohledem na aktivitu na Steamu samozřejmě existuje také šance, že aktualizace přece jen vyjde na více platformách. Prozatím ale raději počítejte s tím, že pokud budete chtít ve Falloutu Shelter vidět mimozemšťany, musíte z kapsy vytáhnout mobil.

Závěrem tu máme ještě něco málo pro hráče Falloutu 76. Od zítřka bude ve hře po dobu šesti dnů k dispozici bezplatné preview kontroverzního předplatného Fallout 1st. Každý majitel hry tedy může vstoupit do Atomic Shopu, aktivovat preview a v dalších dnech zdarma využívat Scrapbox pro ukládání neomezeného množství výrobních materiálů, Survival Tent pro zřízení mobilního přístřešku, bonusové výzvy a 10% boost v systému S.C.O.R.E.

V Atomic Shopu si budete moci navíc odemknout kosmetické položky Brotherhood of Steel Wallpaper a Tree Stump Planters, které vám zůstanou i po skončení preview. A jestli chcete raději trávit čas s novým, byť lehce nehotovým obsahem a hrajete Fallout 76 na Steamu, v dohledné době si budete moci stáhnout PTS verzi hry, která vám nabídne možnost otestovat obsah chystaného rozšíření Nuka-World on Tour. Konkrétně se jedná o tři eventy, nového bosse, kolekci pouťových mini-her pod střechou atrakce Nuka-Cade a nový režim volné kamery. Díky němu můžete při stavění v C.A.M.P.u odpoutat kameru od vaší postavy.