Nová generace konzolí se pomalu ale jistě blíží, a zatímco někteří (ehm ehm Take-Two) plánuje nové verze her nabízet za zvýšenou cenu - včetně next-gen her obecně - jiní chtějí alespoň ty upgrady nabídnout zdarma. Už dříve se k tomu zavázal například Microsoft skrze jejich službu Smart Delivery nebo Square Enix s nadcházejícím Marvel's Avengers. Nyní se k této skupině přidává i Bethesda, která se zavazuje, že vynikající střílečku Doom Eternal i populární MMORPG The Elder Scrolls: Online uvidíme na konzolích nové generace ve vylepšených verzích zdarma pro vlastníky hry na aktuální generaci.

Detaily zatím neznáme a více se máme dozvědět v následujících týdnech a měsících, nicméně podle oficiálního webu máme kromě vylepšených verzí čekat i podporu zpětné kompatibility jak pro PlayStation 5, tak Xbox Series X. Doom Eternal i The Elder Scrolls: Online tedy budeme moci hrát už od vydání konzolí, jednotlivé vylepšené verze her ale přijdou trochu později.

Kromě toho nejde pouze o jediné dvě hry, které se nových verzí zdarma dočkají. K dalším titulům se ale Bethesda zatím nevyjádřila, ačkoli není úplně jasné proč. Nicméně se dá určitě čekat vylepšený Skyrim, případně dost možná Fallout 4 nebo Fallout 76.

Aby toho každopádně nebylo o Bethesdě málo, od dnešního dne začíná QuakeCon At Home, který by měl přinést každoroční nášup informací. Očekáváme informace o novém DLC pro Doom Eternal nebo další pohled na chystaný Deathloop od tvůrců z Arkane Studios. Spolu s QuakeConem spustil vydavatel slevy na své produkty a má i několik speciálních nabídek. Pokud se přihlásíte do Doom Eternal do 11. 8., tedy do příštího úterý, získáte speciální skin pro Slayera, ikonku a odznak s tématikou QuakeConu.

Již zmíněné The Elder Scrolls: Online si zase můžete do 19. 8. vyzkoušet na libovolné platformě zcela zdarma.