Loot boxy jsou trend (dokonce až nemoc) novodobých her. V Indianovi jsme se jim věnovali již několikrát. V Belgii se rozhodli, že udělají své vlastní kroky k odstranění loot boxů z velkých her. Herní komise v Belgii prozkoumala 4 hry a zjistila, že 3 z nich porušují jejich zákony o gamblingu.

Tyto čtyři hry všichni známe - jednalo se o FIFA 18, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive a Star Wars Battlefront II. Právě Star Wars byla jediná hry, která byla uznaná komisí v souladu se zákonem. Podle Belgického ministra spravedlnosti Koena Geense se díky posledním změnám v loot box systému Star Wars dostal do souladu a samotná hra už nespadá do kategorie náhody (přesněji podvodu).

Placené lootboxy jsou v rozporu se zákonem v Belgii. Vývojáři zmíněných her mají čas na jejich odstranění. Sankce za porušení zákona může být pokuta až 800 000€ a nebo až pět let za mřížemi. Uvidíme, jak se tato situace časem vyřeší.

Jak že se lootboxy vůbec rozdělují? Jak poznáme, že se jedná o hazard? Vše potřebné jsme popsali ve videu o lootboxech zde:

Tématu o zakázání lootboxů jsme se věnovali i v tomto článku. Co si o tomto myslíte vy? Vadí vám lootboxy ve hrách? Jak byste s lootboxy bojovali vy? Pojďme rozvést diskuzi v komentářích!