Druhá sezóna posledního dílu Call of Duty, tedy Modern Warfare, se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. S novým updatem se v datech hry začínají objevovat soubory a náznaky toho, na co se můžete těšit v sezóně třetí. Ta by měla začít krátce po skončení té druhé, tzn. za přibližně 11 dní.

Díky dataminingu a Redditu tak nyní známe něco málo, co se zanedlouho objeví. V první řadě jde o dvě mapy, Backlot z původního Modern Warfare (a Modern Warfare Remastered) a Village z Modern Warfare 3.

Na nich budeme moci střílet za pomoci alespoň dvojice nových zbraní. V první řadě jde o sovětskou poloautomatickou pušku SKS, která se v minulosti v sérii Call of Duty objevila pouze v Nintendo DS verzi Call of Duty: Black Ops a Modern Warfare 3: Defiance také určené pro tuto platformu. Druhou zbraní je poloautomatická pistole Renetti, která se asi moc užití v tradičních herních módech nedočká.

Trojici toho nejdůležitějšího, co nás v případě multiplayeru Modern Warfare čeká, zakončují dva noví operátoři Alex a Ronin. Alex může být dost možná právě Alex z kampaně hry, ale také nemusí.

Milovníci nových kosmetických předmětů si také přijdou na své. Ze všeho nejdůležitější nás čeká balíček Ghost Pack: Oil Rig. Ten je speciální jednak v tom, že nabídne legendární skin pro Ghosta, který se mnohem více blíží jeho původní podobě z Modern Warfare 2, a jednak tím, že je jeho součástí přístup do remasterované kampaně právě Modern Warfare 2.

Součástí celého balíčku také bude legendární skin pro útočnou pušku M4A1 s názvem Task Force, legendární skin pro pistoli 1911 s názvem One For One, přívěšek Free Dive, epický dokončovací úder pro Ghosta Belly Flop, epická hláška pro Ghosta Stay Frosty, epická animovaná calling card No Easy Days, vzácný emblém Ghost a přeskočení několika tierů Battle Passu.

Cena je podle úniku stanovena na 10 tisíc CODPoints, což je ekvivalent 100€, tedy 2730 Kč. Je ovšem pravděpodobné, že je tato cena jenom placeholder. Finální cena se pravděpodobně bude pohybovat někdy mezi 4500 až 7500 CODPoints, tedy 45 až 75 euro, respektive 1200 až 2000 Kč.

Pokud jde o samotný remaster kampaně Modern Warfare 2, jeho existence nijak překvapivá není. Slýcháme o něm už více jak rok, naposledy například kvůli korejské ratingové společnosti, jak jsme vás informovali v nedávném Stručně. Zajímavostí je ovšem její integrace takhle přímo se samotným Modern Warfare. Obě hry s největší pravděpodobností klient sdílet nebudou, i přesto je to zajímavá situace.

V neposlední řadě se mohou na něco těšit i příznivci nedávno vydaného battle royalu Warzone. Pro ten se zjevně chystá hned řada různých herních režimů. Dvojice přátel potěší Battle Royale Duos, zatímco čtveřice naopak Battle Royale Quads. Novinkou také má být Battle Royale High Action, v jehož případě má dojít ke značnému zrychlení celé hry, respektive jak rychle se oblak s plynem sužuje.

Dalším režimem má být také Battle Royale Shotty Snipers, v němž budou k dispozici pouze brokovnice nebo odstřelovací pušky bez možnosti přivolání vlastního loadoutu.

Dále je tu Battle Royale One Shot, v němž je jakákoliv rána do hlavy okamžitá smrt - taktéž bez možnosti vlastního loadoutu.

Na závěr je tu také dvojice náročnějších verzí Hardcore Battle Royale a Realism Battle Royale. Pokud budou fungovat jako Hardcore a Realism módy v klasickém multiplayeru, jedná se tedy:

Jednak mnohem vyšší poškození nebo méně zdraví v případě Hardcore Battle Royale. A jednak zvýšené poškození v případě headshotů a kompletní zmizení rozhraní HUD (včetně nábojů a tzv. hitmarkerů, které vám ukáží, jestli jste někoho zasáhli nebo dokonce zabili).

Všechny tyto herní režimy rozhodně zní jako zajímavé experimenty, které mohou Warzone sem tam oživit a vybere si každý. Milovník rychlejší akce, pomalejší hratelnosti, náročnějších zápasů či větších nebo menších týmů.

Všechno výše zmíněné ale s největší pravděpodobností není kompletní výčet novinek, které se ve třetí sezóně hry objeví. Pravděpodobně dojde na více map, nějaké nové herní módy pro multiplayer a další věci. I tak je to ale pěkná ukázka toho, na co se můžeme v relativně dohledné době těšit. Zejména balíček s Modern Warfare 2 Campaign Remastered by mohl naznačovat nějaké brzké vydání.