Bayonetta si na herní scéně své jméno rozhodně udělala a svým grafickým designem nalákala nemalé množství hráčů do svých vod. Skvělý vzhled není ovšem vše a mechaniky, příběh i souboj je tím hlavním, proč vznikají nové díly. Tím nejnovější je spin-off jménem Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon.

Nečekejte žádný díl, který by pokračoval v posledních událostech série. Tenhle spin-off se totiž vrátí do dob minulých a odhalí, kde se vlastně zrodila tahle legenda. Dočkat bychom se měli zajímavého vzhledu, který se poměrně dost blíží ke knižnímu vyprávění v kombinaci divokých a akčních soubojů z pohledu třetí osoby. Chybět nebudou ani jednoduché hádanky, a hlavně odhalení kořenů příběhu.

Děj hry se odehrává v době, kdy byla Bayonetta ještě Cereza, a mladá čarodějka se vydává na cestu kouzelným lesem, aby zachránila svou matku. Během své cesty se spřátelí s démony, které jí nabídnou pomoc při jejím pátrání.

Samotný díl by měl vyjít už 17. 3. příštího roku na Nintendo Switch. Pokud jste netrpělivý, je možné si hru už teď předobjednat na eShopu.