Vývoj next-gen her ve studiích Electronic Arts je v plném proudu. Americká společnost pracuje na nejméně šesti titulech, které vyjdou v dalším fiskálním roce (od 1. 4. 2021 do 31. 3. 2022), včetně nového Battlefieldu od DICE a závodů Need for Speed od Criterion Games.

O plánech EA se rozpovídal generální ředitel Andrew Wilson při setkání s investory. „Ve fiskálním roce 2022 plánujeme vydat nejméně šest nových her pro konzole nové generace. Patří mezi ně nový díl Need for Speed, který přináší ohromující vizuální skok, od Criterion Games. Tenhle tým vytvořil nejlépe hodnocené hry v historii série. A v DICE chystají další Battlefield v dosud nevídaném měřítku,“ neskrýval nadšení Wilson.

Přečtěte si také: Recenze Xbox Series X, nejvýkonnější konzole od Microsoftu

„Technický pokrok nových konzolí umožňuje našim týmům realizovat skutečnou vizi nové generace franšízy,“ dodal s tím, že z interního testování získali velmi pozitivní zpětnou vazbu o novém Battlefieldu. O něm uslyšíme na jaře a vyjde koncem roku 2021.

Zástupci Electronic Arts se už dříve nechali slyšet, že nový Battlefield vzniká na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V současné době nemáme informace, jak to bude s dalšími hrami.

Máme tu také detaily o vylepšení stávajících her od EA pro PS5 a Xbox Series X/S:

Apex Legends - Battle royale střílečka od Respawnu bude mít na nové generaci konzolí rozlišení 1440p. Další grafická vylepšení budou dostupná v průběhu roku 2021.

FIFA 21, NHL 21, UFC 4 a Madden NFL 21 -Sportovní hry poběží stejně jako na nejvýkonnějších konzolích současné generace. Na PS5 poběží jako na PS4 Pro, na Xbox Series X jako na Xbox One X a na Xbox Series S jako na Xbox One S. Všechny verze se budou rychleji načítat a budou mít stabilní snímkovou frekvenci. FIFA 21 obdrží bezplatný upgrade 4. 12. 2020. V této aktualizaci by mělo dojít na lepší rozlišení, animace a na další vylepšení.

Need for Speed ​​Hot Pursuit Remastered: Stejně jako u sportovních her.

The Sims 4: Hra je kompatibilní s novou generaci konzolí, má rychlejší načítání a plynulejší snímkovou frekvenci.

Star Wars Squadrons: Vylepšené nasvícení a na PS5 stejné rozlišení a snímková frekvence jako na PS4 Pro. Na Xbox Series X/S hra nabídne dva grafické režimy. První je zaměřen na grafiku a druhý na výkon. První možnost navýší rozlišení na 2160p při 60fps na Series X a na 1440p/60fps na Series S. U druhé možnosti se dostanete na 120fps - 2160p na Series X a 1440p na Series S.