Série Battlefield byla vždy známá pro svoje velkolepé bitvy a neuvěřitelnou destrukci okolního prostředí. Když jste si všimli nějaké budovy a měli jste dostatečnou palebnou sílu, povedlo se vám budovu srovnat se zemí. A podle spekulací, které světlo světa spatřily díky uživateli Redditu FXFreax21, to vypadá, že v nadcházejícím dílu, Battlefield 6, se dočkáme destrukce ještě většího měřítka.

FXFreax21 je tvůrcem vizuálních efektů a na Reddit přidal příspěvek, ten tam v tuhle chvíli již nenajdete, ve kterém se zmiňuje o informacích ke střílečce Battlefield 6. Dle všeho mu totiž bylo ukázáno technologické demo běžící ve Frostbite enginu. Součástí tohoto dema byla ukázka next-gen technologie destrukce prostředí v reálném čase.

Je asi dobré podotknout, že FXFreax21 nepracuje v herním průmyslu, ale je vášnivým fanouškem série Battlefield, takže mu prý bylo jasné, co může očekávat, když mu byla nabídnuta možnost vidět Frostbite engine v akci.

„Ukázali nám několik velmi krátkých záběrů, podobných technologickému demu prezentovaného na výstavě EA loni v létě. Ty ukazovaly moderně vypadající přední stranu skleněné budovy, která se zřítila z řady výbuchů v přízemí. Budova se zhroutila na kamion zaparkovaný vpředu a pohřbila ho v troskách, a to v reálném čase, interaktivní destrukce, která vám odpálí mysl," napsal FXFreax21 ve svém příspěvku.

Přečtěte si také: Vývoj nového Battlefieldu jde lépe než podle plánu

Po zhlédnutí záběrů schůzka pokračovala diskuzí, která se zaobírala destrukcí prostředí v „nadcházející střílečce“. Na mapě, kterou tato střílečka nabídne, půjde zničit každou budovu a k tomu všemu někdy postačí pouze jeden výbuch, aby se budova zřítila k zemi. Navíc se do hry dostanou realistické kapalné a pyrotechnické simulace. Společně s nimi dorazí lépe vypadající kouř a sutiny.

Jak už tomu bývá u každých spekulacích, nemůžeme je brát jako hotovou věc. Ale když vezmeme v potaz, že byl příspěvek z Redditu odstraněn, mohl by na tomhle drbu být kousíček pravdy. Na druhou stranu, autor nepřidal k příspěvku žádné důkazy, a i kdyby záběry byly pravdivé, nemuselo se vůbec jednat o Battlefield 6.

O Battlefieldu 6 se v poslední době mluví často. Jedním z předních informátorů o novém projektu EA DICE je Tom Henderson. Ten v předešlých měsících a týdnech byl velmi konkrétní. Také mluvil o výrazně vylepšeném systému destrukce. K tomu přidal, že šestý Battlefield bude silně inspirován třetím dílem, jeho určitá část multiplayeru může být zdarma a chybět nebude cross-play mezi PC, PS5 a Xbox Series X/S. Pokud se Battlefield 6 dostane také na starou generaci konzolí, tak by měl cross-play také fungovat. Vrátit se mají Squads a dispozici mají být opět třídy Assault, Engineer, Support a Recon. Battlefield 6 má mít také battle pass sezóny. Každá sezóna má trvat přibližně 8 až 10 týdnů.

Přečtěte si také: Battlefield 6: Ničení mrakodrapů a hra částečně zdarma

Henderson prozradil, že multiplayer má podporovat až 128 hráčů. Pokud jste mu nevěřili, tak máte o důvod víc uvěřit. Henderson informace zveřejňoval na YouTube, ale musel je smazat. Také přišel o svůj původní účet na Twitteru. Vypadá to, že společnosti Electronic Arts došla s úniky trpělivost.