Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Battlefield 5 dnes obdrží letní aktualizaci. Do střílečky z období druhé světové války přináší dvě nové mapy: Al Marj Encampment a přepracovanou a rozšířenou Provence. Dostupné budou v režimech Conquest, Breakthrough, TDM a Squad Conquest. Kromě toho patch obsahuje devět nových zbraní, šest nových vozidel, pět nových gangetů a tři nové typy granátů.

- Akční metroidvania plošinovka Dead Cells vyšla na Android. Za 209,99 Kč získáte přístup k plné verzi této úspěšné hry a užijete si těžké souboje. Tato verze je přizpůsobena mobilům a tabletům a nabízí několik možností ovládání, včetně podpory ovladače.

- V minulosti Microsoft uvedl své konzole na japonském trhu později. U nadcházející generace se ale na Japonsko zaměří. Phil Spencer slibuje, že Xbox Series X bude v této zemi vydán společně se zbytkem světa. Ve stejný den budou v Japonsku dostupné hry jako Assassin's Creed Valhalla, Bright Memory: Infinite, Scarlet Nexus a samozřejmě Halo Infinite, uvádí tamní magazín Famitsu.

- Přesné datum vydání Xboxu Series X ještě neznáme. Avšak polský obchod Allegro včera odpoledne začal odpočítávat. Odpočet měl skončit 20. 11. Když se zpráva začala šířit internetem, tak odpočet zmizel a polský Microsoft uvedl, že žádné datum uvedení nového Xboxu na trh nepotvrdil. Dříve některé pobočky společnosti uváděly Den díkůvzdání, tedy 26. 11. Konzole většinou vycházejí v listopadu/novembri.

Přečtěte si také: Bohemia Interactive zůstává nezávislé. Čínský Tencent české studio nekoupil

- Za březen 2020 se prodalo 4,2 milionu kusů Nintenda Switch. Do konce března má Switch celkem na kontě 55,77 milionu - 20,61 milionu v Severní Americe, 14,23 milionu v Evropě, 13,4 milionu v Japonsku a ve zbytku světa 6,95 milionu. Za velký zájem o Switch může Animal Crossing: New Horizons a také, bohužel, koronavirus.

- Podívat se můžete na rozbalení speciálního Xboxu One X v designu Cyberpunku 2077.

- Internet včera zmátla zpráva ze SteamDB. V databázi Steamu měl být údajně Star Wars Battlefront 3. Poté se ale ukázalo, že jde o podvod. Škoda, fanoušci se začali těšit, že by EA mohla obnovit zrušený Battlefront 3 od studia Free Radical Design. DICE už dříve uvedli, že nový Battlefront zatím neplánují, naposledy před měsícem.

- Rovio, firma stojící za Angry Birds, koupila dvacetičlenné studio Darkfire Games. Autoři mobilního RPG titulu Darkfire Heroes se přejmenují na Rovio Copenhagen a nadále je povede Rune Vendler. Tým bude pokračovat ve vývoji Darkfire Heroes.

- Resident Evil 3 nedostane žádný dodatečný obsah, potvrdil Capcom. To není překvapivé, když remake druhého dílu měl minimální podporu. Multiplayerový Resident Evil Resistance bude nadále aktualizován.

Přečtěte si také: Historie multiplayerových her

- Sony sice odložila prezentaci PS5 her kvůli nepokojům v USA (konat se měla dnes večer). Jinak jde ale vše podle plánu a příští týden má japonský gigant zrychlit výrobu SoC (System On A Chip - integrované obvody) a testovat s hlavním čipem od AMD. Další zrychlení se očekává během léta, aby se ve třetím čtvrtletí mohlo ve velkém testovat a balit s cílem vydat PlayStation 5 koncem roku.

- Tohle musíte vidět. Fanoušek do dřeva vyřezal kompletní mapu rozsáhlého světa gangsterské akce Grand Theft Auto V. Zajímavý způsob, jak si zkrátit karanténu.

- Katalog bezplatných her na GOG.com se rozšířil o point-and-click adventuru Delores: A Thimbleweed Park Mini-Adventure, real-time strategii War Wind a beat 'em up Ascendant.

- SEGA má chystat vlastní cloudovou službu. Údajně se jmenuje Fog Gaming a je určena zejména pro arkádové automaty. Hráči si prý budou moci zahrát arkádové hry i mimo otevírací dobu heren.

Přečtěte si také: Vývojáři Total War Saga: Troy oznamují roční exkluzivitu pro Epic Games Store, hra ale bude prvních 24 hodin kompletně zdarma

- Na Steamu je dostupná hra Sea of Thieves. Pirátské dobrodružství z dílny Xbox Game Studios už je nějakou dobu na Xboxu One a Windows Store. Na Steamu podporuje cross-play a tvůrci do 17. 6. nabízejí na Twitchi dropy. Za sledování živého streamu můžete získat různé maličkosti do hry. Stačí se přihlásit zde.

- Možná tu máme první informace o Battlefieldu 6. Víme, že ho EA chce vydat v příštím roce pro PC, PS5 a Xbox Series X. Leaker Tom Henderson, který přinesl předčasně detaily o Call of Duty Warzone, tvrdí, že nový Battlefield půjde ve stopách oblíbeného třetího dílu, a to po stránce zasazení i směru. Přitom ale nepůjde o remaster. Že by DICE udělali měkký restart stejně jako Infinity Ward u Modern Warfare? Battlefield 3 patří mezi nejoblíbenější díly série.