Série stříleček z první osoby Battlefield se dočká nového titulu už tento rok. Nový díl by měl být inspirovaný tím třetím a multiplayer pravděpodobně najednou pojme i 128 hráčů. O tom informoval leaker Tom Henderson, který se v minulosti často trefil.

Děj nové hry od studia DICE by podle něj měl jít ve stopách Battlefield 3 jak zasazením, tak směrem, nemělo by se ale jednat o remaster. Spekuluje se, že by mělo jít o takzvaný měkký restart série.

Přečtěte si také: Electronic Arts propouští, ruší Star Wars střílečku a uzavřelo studio Battlefieldu

EA už ohlásila, že nový titul vyjde tento rok jak na PC, tak na novou generaci konzolí, podle Hendersona ale zavítá i na generaci předešlou. To s sebou ale logicky ponese nějaké kompromisy, mezi které by se mohl zařadit právě rozsáhlý multiplayer, který by na staré konzole doputoval jen v omezeném rozsahu.

O možných ústupcích ve verzi pro starší konzole insider řekl: „Bylo mi řečeno, že na verzi pro starší konzole pracuje jiná sekce studia DICE nebo jiné studio. A je to zkrátka něco, čeho bychom se neměli obávat.“

Henderson dříve informoval o tom, že se do hry po vzoru Call of Duty: Warzone chystá battle royale mód. Ačkoli říká, že si není jistý, zda tento mód nakonec bude do hry implementován, po leaknutí informací o velkých mapách by to nebylo překvapením.