Aktualizace (17:38): Spekulace se dle očekávání potvrdily. Otevřená beta Battlefieldu 2042 bude od 6. do 7. 10. k dispozici hráčům, kteří si nový Battlefield předobjednají, a předplatitelům služby EA Play. Všichni zájemci se pak budou moci přidat od 8. do 9. 10.

K dispozici bude také možnost předběžného stažení v denním předstihu, přičemž samotná beta nabídne mód Conquest na mapě Orbital a čtveřici specialistů. Patří mezi ně Webster Mackay, Maria Falck, Pyotr "Boris" Guskovsky a Wikus "Casper" Van Daele.

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

Nejen v rámci série Battlefield jsme si již zvykli, že nedlouho před vydáním finální hry dojde k uvolnění časově omezené demoverze, zpravidla označované jako beta. V případě chystaného Battlefieldu 2042 se přitom s betou počítá už od odhalení hry a původně jsme se jí měli dočkat někdy během září/septembra. Nedávno byl však nový Battlefield mírně odložen, a tak nakonec tento měsíc na žádnou ochutnávku toho, co společnosti EA a DICE chystají, nedošlo. Jak se ale zdá, přece jen nebudeme muset čekat moc dlouho.

Tom Henderson, redaktor serveru Dualshockers, který již několikrát předčasně přišel s informacemi ohledně nového Battlefieldu, na Twitteru upozornil na oznámení čínské streamovací služby Bilibili, která láká na možnost zahrát si betu Battlefieldu 2042 po dobu čtyř dnů, a to od 6. do 9. října/októbra 2021. Sám Henderson v minulosti hovořil o datech 6. 10 a 8. 10.

Stejné informace podle všeho podařilo nalézt v API Originu. Na Redditu je tak k vidění důvěryhodně působící popisek, v němž EA láká na dvě data. Od 6. října si zjevně budou moci zahrát betu Battlefieldu 2042 ti, kteří si hru předobjednají nebo kteří si předplácí službu EA Play. Všem zájemcům se pak beta otevře mezi 8. a 9. říjnem. Předběžný přístup, jenž zajišťuje předobjednávka nebo EA Play, tak zajistí možnost hrát po dobu 4 dnů, zatímco otevřená beta potrvá jen 2 dny. V každém případě jde o poměrně úzké okno.

Oficiální oznámení termínů, kdy bude možné betu Battlefieldu 2042 vyzkoušet, na sebe s největší pravděpodobností nenechá moc dlouho čekat, podle jistých náznaků k němu může dokonce dojít již dnes odpoledne. Přestože data působí věrohodně, stále není jasné, co přesně beta nabídne. Jak jsme ale zmínili již v úvodu, napříč herním průmyslem se obvykle pod označením „beta“ skrývá něco, co bychom v dávných dobách mohli nazvat demoverzí, byť dostupnou po velmi omezenou dobu. Raději tedy počítejme jen s velmi omezeným množstvím obsahu k vyzkoušení.

Battlefield 2042 vychází 19. 11. ve verzi pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S a Xbox One.