Vydání očekávaného Battlefield 2042 vzbudilo mezi lidmi poprask, ale až na výjimky v tom špatném smyslu. V naší nedávné recenzi jste se mohli dozvědět, co všechno bylo z našeho pohledu špatně nebo dobře. Největší fanoušci hry ale zdaleka tak shovívaví k některým aspektům nebyli.

To dokazuje zejména aktuální situace například na Steamu, kde se hra nachází mezi desítkou nejhůře hodnocenými hrami na celé platformě, a to v době psaní článku s hodnocením 26 % z 36 211 recenzí, z čehož je přibližně 9,5 tisíce kladných (s palcem nahoru) a zbytek záporných (s palcem dolů).

Battlefield 2042 se tak na Steamu nachází vedle titulů, jako je například Sacred 3, GODUS, FlatOut 3, Umbrella Corps, NBA 2K18 nebo samozřejmě další letošní klenot – eFootball 2022.

A na co, že si hráči stěžují? V zásadě na všechno. A také na všechno, co jsme zmiňovali v naší recenzi. Ve výčtu negativ tak nechybí mizerná optimalizace, nedostatek obsahu, nudné mapy, spousta chybějících možností (počínaje tabulkou se skórem a konče dalšími herními režimy), špatný soundtrack, nezábavný systém specialistů a podobně. Obecný konsensus je zdá se takový, že je hra zkrátka ve všech ohledech nedodělaná.

Podobná negativní hodnocení můžeme také vidět například na Metacriticu, kde se uživatelské skóre podle platformy pohybuje kolem 2,3 až 3,1. A samozřejmě i Reddit je zahlcený nespočtem negativních vláken.

Na účet nejednomu technickému problému se i na internetu vyrojila různá videa poukazující na to, v jakém stavu se hra aktuálně nachází. Jako například to níže.

Jak už tedy zaznělo v naší recenzi, vypadá to, že jenom Halo Infinite má dobře nakročeno k tomu, aby se stalo úspěšnou a oblíbenou multiplayerovou střílečkou pro tento rok. Zejména v kombinaci s oznámením, že se hra dostala do tzv. zlatého statusu, což znamená, že je oficiálně hotová a plně připravená k vydání 8. prosince/decembra, kdy se dočkáme placené kampaně a bezplatného multiplayeru.