Studio DICE potvrdilo cross-play a cross-progress u Battlefieldu 2042 a promluvilo o rozdílem mezi novou a starou generací konzolí PlayStation a Xbox. Verze se budou lišit, aby byl zajištěn nejlepší možný zážitek na každé platformě.

Prvním rozdílem, o kterém víme delší dobu, je počet podporovaných hráčů. Na PC, Xboxu Series X/S a PlayStationu 5 se na jedné mapě střetne až 128 hráčů, zatímco na PS4 a Xboxu One to bude 64 hráčů. Pokud v nějaké hře budou chybět hráči, jejich místo zaplní umělá inteligence. Boty nebude možné deaktivovat, ale pro jejich počet bude existovat omezení v závislosti na režimu.

DICE ale šli mnohem dál a na mapách upravili hratelnou plochu, aby zajistili plynulý herní zážitek na Xboxu One a PlayStation 4. Bohužel, vývojáři nezachází do podrobnosti, ale zní to, že mapy na staré generaci konzolí budou menší.

Přečtěte si také: EA DICE se přejmenovalo a novinky o Battlefieldu 2042 a Apex Legends

Přirozeně lze očekávat, že Battlefield 2042 na předešlé generaci bude postrádat řadu grafických vylepšení a efektů. Jinak má být ale zážitek stejný. Dynamické povětrnostní události, jako jsou tornáda, nebo environmentální nebezpečí, jako jsou EMP bouře, zažijí hráči na všech platformách. Stejně tak bude stejný obsah, co se týče zbraní, vozidel a specialistů.

Z důvodu limitu počtu hráčů a pravděpodobně zmenšení mapy nebude cross-play plnohodnotný. Hraní napříč platformami bude fungovat odděleně. Hráči na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S budou moci hrát spolu, ale ne s hráči na staré generaci konzolí. PS4 a Xbox One bude mít oddělený cross-play. Hráči budou mít možnost cross-play vypnout.

V DICE pracují ještě na cross-progress, aby bylo možné přenášet postup mezi PlayStationem, Xboxem a počítačem.

Battlefield 2042 vyjde 22. 10. letošního roku a nebude obsahovat příběhovou kampaň ani battle royale – ten může dorazit později. Místo toho se soustředí na obrovské multiplayerové bitvy, nové módy a zapojení počasí a přírodních katastrof. Více se dozvíme 22. 7. v rámci EA Play Live.

Navzdory absence singleplayeru bude přítomen režim Solo. Ten je koncipován jako rozšířený tutoriál pro zdokonalování znalostí herních mechanik nebo dovedností pro jednotlivé specialisty.