Battlefield 2042 se potýká s velmi závažnými problémy a chybami v době, kdy si ho mají užívat majitelé dražších edic a předplatitelé EA Play.

Nejde přitom pouze o horší optimalizaci, ale také o problémy technického rázu. Tady je dobré zmínit zejména zobrazení některých předmětů po destrukci prostředí, problémy s rozhraním, zobrazování modelů vozidel a problémy s ovládáním při výběru specialistů pro režim Hazard Zone (zejména na PC). V neposlední řadě v tomto výčtu nechybí umělá inteligence, která není často schopna vzkřísit spoluhráče. To může přímo ovlivnit výsledek bitvy.

Co dalšího titul trápí?

NA KONZOLÍCH NEFUNGUJE AIM ASSIST

V Battlefieldu 2042 na konzolích chybí asistent míření. Vyplývá to ze stížností hráčů na oficiálním fóru. Hra sice umožňuje tuto funkci zapnout a vypnout v nastavení, ale její aktivace nemá žádný účinek. Přitom hráči mají dobré srovnání s předchozími díly a vědí tudíž, jak má aim assist fungovat.

Hráči mezitím potvrzují, že nefunguje ve všech konzolových verzí, tedy na PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S a Xbox One. O chybě už vývojáři vědí, tak nezbývá než doufat, že ji brzy odstraní.

PÁDY NA XBOX SERIES X

Dalším problémem jsou časté pády na konzolích Xbox. Nutno podotknout, že se nevypne jen hra samotná, nýbrž celá konzole.

Na fóru Electronic Arts se objevil příspěvek, ve kterém autor popisuje svůj problém s pády konzole při hraní nového Battlefieldu. Stojí zde také, že stejná chyba se vyskytla například i u FIFY, ale Microsoft prý závady opravil. K dnešnímu dni je příspěvek připnutý a najdeme k němu okolo 300 vyjádření.

Na internetu si stěžuje mnoho hráčů s podobnými zkušenostmi. „S kamarády jsem odehrál pár zápasů. V další bitvě jsem neměl problémy snad 10 minut a pak bum... Xbox Seires X se úplně vypnul,“ píše jeden hráč.

„Když nemůžete dohrát hru a vypne se vám celá konzole, je to špatně,“ přidává se další.

KDE JE VOICE CHAT?

Další zvláštnost, které si hráči všimli, když v předběžném přístupu spustili multiplayer, byla, že se zde vůbec nenachází voice chat (ve všech verzích hry). Komunikace je přitom u obdobných her dost zásadní, když se můžete dobře domluvit se svým týmem, můžete získat velkou výhodu nad protihráči.

Battlefield 2042 má sice kompenzaci v podobě ping systému, díky kterému můžete spoluhráčům naznačit, kam chcete jít, případně kde se nachází nepřítel, avšak kolikrát trvá poměrně dlouho, než se k danému signálu přes menu proklikáte. Zejména na konzolích.

Nepřítomnost voice chatu může být frustrující hlavně v módu Hazard Zone, který postaví vás, spolu se třemi spojenci, proti několika nepřátelským oddílům a protivníkům s umělou inteligencí. Podle vývojáře ze studia DICE by se měl voice chat objevit, nevíme však kdy.

MĚL BY BÝT BATTLEFIELD 2042 ODLOŽEN?

Battlefield 2042 se minulý pátek otevřel majitelům dražších edic a předplatitelům EA Play, pro vlastníky klasických edic bude dostupný 19. 11. I přesto, že recenze dopadly celkově dobře, si někteří hráči myslí, že by titul měl být odložen kvůli svým chybám. Luke Lawrie, recenzent webu Stevivor, prohlásil, že Battlefield 2042 není vůbec připraven na vydání. Spousta hráčů s ním souhlasí a po internetu tak koluje celá řada memů.

Vypadá to, že vývojáři a EA o problémech dobře vědí, jen chtěli stihnout vydat Battlefield 2042 před Vánoci, kdy se hry nejvíce prodávají. Vyplatí se tento tah? Přijde nám, že hráči jsou na chyby a problémy stále více alergičtí a už začínají mít dost toho, v jakém stavu některé tituly vycházejí.