Studio DICE konečně představuje mapy, které budou součástí multiplayerových bojů hry Battlefield 2042. Nové video nás seznamuje s mapami Renewal, Breakaway a Discarded.

Renewal (obrázek nahoře) je zasazena do egyptské pouště. Na jedné straně se nachází solární elektrárna a na druhé bujné výzkumné zařízení. Mezi zónami je zeď s různými vstupními body, včetně úzkého hrdla přes často napadaný kontrolní bod. Hráči by se měli připravit i na boje zblízka v těchto oblastech a v obou budovách.

Breakaway nás zavede do areálu v Antarktidě. Konkrétně jde o Zemi královny Maud. Zahrnuje plošinu u ledového pobřeží a stanici umístěnou nad bojištěm, která je ústředím bodem leteckých bitev. V ledovcových trhlinách hráči bojují, zatímco nad nimi se nacházejí ledovcové útesy propojené lávkami a mosty. Zdá se, že v této oblasti je wingsuit nejlepším prostředkem pro rychlý pohyb, pokud vás ovšem nezasáhnou nepřátelské výbuchy nebo vrtulník.

Discarded se odehrává v indickém Alangu. Jde o zatopenou vesnici na západním pobřeží Indie, rozebraný trup a loď k prozkoumání. Na této mapě se hodně kryjete a bojujete na blízko; loď umožňuje hráčům bojovat uvnitř, zatímco na ni shora útočí vzducholodě a do jejího trupu narážejí tanky. Vzhledem k nepředvídatelnému počasí budou muset být hráči opatrní, protože na mapě může kdykoli hrozit tornádo.

Dříve byly představeny mapy Hourglass v Kataru, Manifest v Singapuru, Kaleidoscope v Jižní Koreji a Orbital ve Francouzské Guinei.

Battlefield 2042 vyjde 19. 11. letošního roku na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One. Předběžný přístup pro předplatitele EA Play začíná od 12. 11. PC a next-gen verze budou podporovat 128 hráčů, zatímco na PS4 a Xbox One bude moci být 64 hráčů na zmenšených verzích map. Vývojáři nedávno představili režim Hazard Zone, jenž připomíná battle royale.