Společnost Electronic Arts má za sebou prezentaci pro své akcionáře. Po plánu na nadcházející rok, který zahrnuje významnou značku, další remake vedle Dead Space i návrat Need for Speed, se firma musela věnovat jednomu velkému zklamání jménem Battlefield 2042. Generální ředitel EA vyloučil, že by střílečka byla mrtvá, mají s ní totiž dlouhodobé plány.

Battlefieldu 2042 se nedaří po stránce recenzí ani prodejů. Dosavadní pokusy s aktualizací obsahu a vylepšením hry se rovněž setkaly s vlažným přijetím. Jeden by tak mohl čekat, že EA hodí Battlefield 2042 do koše a raději investuje do nového dílu. To se ovšem nestane. V EA budou do Battlefieldu 2042 investovat i po vydání aktualizace 4.2.

V EA se na Battlefield 2042 dívají z dlouhodobého hlediska a s celou sérií mají velké plány. Andrew Wilson tak připomenul, že v poslední době došlo k velkým změnám. Celou sérii má nyní na starost Vince Zampella (spoluzakladatel studií Infinity Ward, kde vytvořil Call of Duty, a Respawn, kde vytvořil Titanfall, Apex Legends), zatímco Marcus Lehto, spoluautor Halo a otec Master Chiefa, vede nové studio DICE v Seattlu, které se zaměří na příběhovou stránku Battlefieldu.

„Jedná se o jednu z největších značek v našem odvětví, kterou vytvořil jeden z nejlepších týmů v oboru, a podle našich očekávání bude i nadále růst a bude opravdu důležitou součástí našeho portfolia po mnoho a mnoho let,“ dodal Wilson.

Na závěr se Wilson věnoval Battlefieldu Mobile. Bezplatná střílečka pro Android a iOS sice nefiguruje v plánu vydavatele na aktuální období (do 31. 3. 2023), ale to neznamená, že nemůže být v tomto období spuštěna. Nejprve je ale nutné důkladné testování, které bude pokračovat na konci května. Na základě zpětné vazby a dalších dat se pak rozhodne, kdy Battlefield Mobile vyjde.

Battlefield 2042 selhal na plné čáře