Do Battlefieldu 2042 dorazila dlouho očekávaná aktualizace. Verze 4.0 opravuje více než 400 chyb a problémů, stejně tak přináší požadovaný hlasový chat.

Ano, vývojářům to trvalo „pouhých“ šest měsíců. Přitom původně slibovali dodat tuto možnost do hry „krátce“ po vydání. Během vývoje se na ni nezaměřili s odůvodněním toho, že hráči hojně používají Discord, Teamspeak a další programy. Nyní můžete konečně komunikovat se svým týmem, případně se svou partou přímo v rámci hry.

Jako nejdůležitější změnu uvádí studio DICE vyvážení postav. Navíc specialisté Rao, Paik a Sundance získávají nové dovednosti.

Mezi další významné novinky se řadí přepracování veškeré výbavy zbraní tak, aby všechny působily unikátně a více ovlivňovaly výběr vybavení.

Rozdělení zkušenostních bodů je nově vyvážené tak, aby podpůrné akce a týmová hra byly na prvním místě. Také by mělo být snazší ovládat vozidla a rovněž z nich vystoupit.

„Chceme vám poděkovat za trpělivost, kterou jste nám věnovali, než se vám tato aktualizace dostala do rukou, a těšíme se na vaši zpětnou vazbu, až se do hry budete moci pustit,“ uvedlo studio DICE.

Další aktualizace má vyjít v květnu a přinese další vylepšení hry a opravy chyb. Tvůrci rovněž pracují na vylepšení map, chtějí do hry přidat více menších map.