Odliv hráčů a vrácení peněz nespokojeným majitelům hry na Steamu, i když mají nahráno více než dvě hodiny, nejsou jedinými zajímavostmi o Battlefieldu 2042. Nově se na internetu proslýchá, že Electronic Arts zfalšovala prodejní čísla.

Za první týden společnost hlásila 4,23 milionu prodaných kusů, což ale může být špatně. Insider Tom Henderson se dozvěděl, že v tomto čísle jsou započítány i lidé, co zažádali o vrácení peněz, a navíc i ti, co hráli desetihodinovou zkušební verzi skrz předplatné EA Play.

Tyto informace vcelku zapadají do současné situace, kdy na serverech není dostatečný počet hráčů. To je také důvod, proč Valve na Steamu vrací peníze i když hráči nahráli více než dvě hodiny a od koupě uplynulo 14 dnů.

To vše jde ruku v ruce s prohlášením tvůrce cheatů. Přestávají prodávat cheaty do Battlefieldu 2042. Ti, co mají doživotní předplatné, tak ho mohou změnit na jakýkoli díl série Call of Duty. Důvodem tohoto rozhodnutí jsou přetrvávající problémy s výkonem hry, které ovlivňují cheatování, a skutečnost, že většina lidí již předplatné nevyužívá, protože hra umírá.

Přitom EA na Battlefield 2042 hodně sázela, na čistě multiplayerové střílečce pracovalo nejen studio DICE, ale také další interní týmy v rámci vydavatelské společnosti. Za odliv a nezájem hráčům může nejen špatný stav titulu v době vydání, který několik patchů do konce roku vcelku napravil, nýbrž také dlouhé čekání na spuštění první sezóny. Ta stále nedorazila a hráčům došla trpělivost.