Možná už jste slyšeli o nové ambiciózní Battle Royale hře, a ne, teď nemyslím Apex Legends. Myslím novou Tetris hru zvanou Tetris 99. I přestože se toto může zdát jako jeden velký vtip, hra skutečně nedávno vyšla na Nintendo Switch a překvapivě sklidila velký úspěch. Možná si stejně jako já říkáte, jak vlastně takováto hra může fungovat. Přesně to se vám v tomto článku pokusím objasnit.

Rád bych řekl, že jsou pravidla jednoduchá, ale bohužel opravdu nejsou. Pokud jste však někdy hráli nějakou "versus" verzi Tetris, nejspíše se zde neztratíte. Základní mechaniky fungují standardně, zaplňujete řady bloky, ty následně mizí. Pokud se vám však povede shodit více jak jednu řadu najednou, odešlete řadu vašemu soupeři. Ten se s ní následně musí vypořádat. Pokud se vám tak povede například poslat 4 řady, váš soupeř to bude mít mnohem složitější. Počet odeslaných řad se může dále znásobovat pomocí komb nebo odznaků, které získáváte z poražených soupeřů.

Ve hře zároveň můžete měnit svoje cíle a dorážet tak například oslabené nepřátele Hra vám vždy ukáže, kdo míří na vás a na koho míříte vy. Jejich hrací pole pak můžete vidět na stranách obrazovky. Jediným úkolem tak není se soustředit pouze na vaše hrací pole, ale vnímat jich hned několik desítek najednou, což přidává Tetris na komplexnosti a složitosti.

Tetris 99 překvapivě není vtip, ale promyšlená a komplexní hra zasazená do moderního žánru. Jaký na Tetris 99 máte názor? Přijde vám, že Battle Royale ničí skvělé hry, nebo naopak vidíte tyto inovace rádi?