Naraka: Bladepoint je battle royale titul, který byl poprvé oznámen již v roce 2019, a naposledy jsme o hře slyšeli před měsícem v rámci Future Games Show: Spring Showcase, kdy jsme se mohli pořádně podívat na gameplay, který nám tento nový battle royale nabídne. Ten je na rozdíl od ostatních her tohoto žánru zaměřen na souboj na blízko a "neomezený pohybový systém." Ve hře sice nalezneme nějaké střelné zbraně, ale ty nejsou tak silné, a největší šanci na poražení protivníka tak máte, když se střetnete v šermířském souboji.

Zbraně na dálku zde opravdu nehrají moc velkou roli, jelikož velká volnost v pohyblivosti vám umožňuje velmi rychle zkrátit vzdálenost mezi vámi a soupeřem. K tomu vám dopomůže možnost běhat po zdech či grappling hook, za jehož pomoci se můžete přitahovat k různým objektům nebo k hráčům samotným. Není to ale tak, že by střelné zbraně nebyly vůbec použitelné. Ve složitějších situacích vám jistě zvládnou podat pomocnou ruku, která bude tím rozhodujícím faktorem mezi životem a smrtí.

"Souboj na blízko se zdá být preferovaným bojovým stylem," řeklo studio 24 Entertainment. "To vzrušení, které cítíte, když přepnete na zbraň na blízko a vrhnete se směrem k nepříteli společně se svými spoluhráči, je jedním z unikátních charakteristických rysů Naraka: Bladepoint."

Správně udělat souboj se zbraněmi na blízko je celkem nelehká záležitost, ovšem vývojáři ze studia 24 Entertainment mají za to, že se jim povedlo vytvořit něco "vizuálně ohromující a okamžitě přitažlivého pro fanoušky online boje pro více hráčů." Navíc také tvrdí, že při hraní budete cítit každý útok, což je možné díky block-and-parry systému.

Jestli vás titul Naraka: Bladepoint, tak do zítřka na Steamu probíhá veřejná beta. Abyste se do bety dostali, stačí si najít hru na Steamu, kde si požádáte o přístup. V rámci bety bude také dostupná funkce DLSS od Nvidie, což z Naraka: Bladepoint dělá první hru běžící na Unity enginu, která této funkce využije.

Vydání plné hry je v plánu na letošní léto, a i když je beta dostupná pouze pro PC hráče, při vydání titul dorazí i na konzole PlayStation 4 a Xbox One.