Už tuto neděli dojde v rámci výstavy E3 na očekávanou konferenci Xbox + Bethesda Game Showcase, během níž se zcela jistě dočkáme řady dobrých zpráv na téma her, které připravují jednotlivá studia spadající pod Bethesdu Softworks. Už nyní tu ale máme jednu špatnou zprávu, která se týká Falloutu 76 od Bethesdy Game Studios. I když, možná špatnou jak pro koho.

Vývojáři v rámci tradičního přehledu herních novinek známého jako Inside the Vault oznámili, že provoz battle royale režimu Nuclear Winter bude v následujících měsících ukončen. Konkrétně dojde ke zrušení a uzavření tohoto módu letos v září/septembri. K odhalení Nuclear Winter došlo na E3 v létě roku 2019, nesetkalo se však s příliš dobrými ohlasy. Fallout 76 ani tehdy nepatřil mezi nejchválenější tituly a mnozí viděli problém ve snaze každého druhého studia povozit se na dodnes relativně módní vlně battle royale pokusů.

Přečtěte si také: Fallout 76 vám po patchi umožní restartovat postavu

Nakonec se z Nuclear Winter vyklubal poměrně zábavný, přinejmenším ucházející experiment, který dokonce nabízel fanouškům Falloutu trochu příběhového pozadí. Nedlouho po startu tohoto módu však bylo jasné, že mezi hráči Falloutu 76 nebude populární moc dlouho, což se nakonec potvrdilo. Vývojáři tak přirozeně uvádí stále nižší popularitu režimu Nuclear Winter jako jeden z důvodů jeho zrušení. S nedostatkem hráčů, kteří se raději věnují základnímu Adventure módu Falloutu 76, souvisí také velmi dlouhé čekání na start zápasu.

Tvůrci navíc přiznali, že je pro ně těžké (čtěte nesmyslné) vyvíjet nový a zároveň smysluplný obsah pro základní hru, tedy Adventure Mode, i pro skomírající Nuclear Winter. Přesto aktuálně pracují na možnosti nabídnout hráčům zajímavé PvP souboje a ještě letos bychom se měli dozvědět o plánech na další způsoby, jakými bude možné hrát Fallout 76. A pokud jde o výzvy, které dosud byly určené pro Nuclear Winter, a odměny, jež z nich plynou, do budoucna je bude možné získat i v Adventure módu, konkrétně v různých eventech. Některé odměny, například sochy Vault Boye, však zůstanou pouze těm, kteří je získali v Nuclear Winter. Jestliže o ně tedy máte zájem, na jejich získání máte čas do září.

Bethesda hodlá také odměnit každého, kdo si Nuclear Winter zahrál. Jakmile bude provoz tohoto herního módu ukončen, hráči obdrží měnu Perk Coins, s nimiž je možné vylepšovat legendární perky v základní hře. Každá postava obdrží 6 Perk Coins za každou hodnost Overseer Rank dosaženou s danou postavou a 1 Perk Coin za každý získaný Overseer Ticket (maximem je v tomto případě 200). Všichni hráči, kteří dokončili alespoň jeden zápas, také obdrží prapor s tematikou Nuclear Winter, jenž je možné umístit kdekoliv v C.A.M.P.u.

Pokud Fallout 76 neznáte a máte zájem si ho zahrát, tak do 16. 6. 2021 je zdarma pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.