Studio Scavengers oznámilo, že zastavuje vývoj své battle royale střílečky Darwin Project. Dubnová/aprílová aktualizace hry byla v dohledné době poslední. Naštěstí pro fanoušky servery zůstanou online alespoň do konce roku. V příspěvku na rozloučenou zveřejněném na oficiálním blogu studia vývojáři řekli, že se snaží bojovat proti zmenšující se základně hráčů, ale dlouhodobě to bohužel nedokážou vyřešit.

V uplynulých letech tvůrci viděli klesající základnu hráčů a usilovně pracovali na nalezení řešení – od vývoje na nové platformy (PS4), nového obsah (systém tříd, battle pass, mapy, přizpůsobitelný craftwheel, nové zóny a živé události), rozšířených interakcí hráčů až po neustálé optimalizace. Posoudili všechna možná řešení a scénáře, ale bohužel, Darwin Project se nedá udržet, a tak je donutil dospět k tomuto velmi obtížnému rozhodnutí.

Darwin Project vyšel po poměrně úspěšné betě na PC a Xbox One v roce 2018. Popularita hry na Twitchi a jinde začala upadat brzy poté a donutila vývojáře zpřístupnit ji na PC zdarma. Darwin Project přitom měl co nabídnout a rozhodně nešlo o katastrofálně zpracovanou hru. Jen asi prostě neměl štěstí.

Vývojáři potom v příspěvku ještě dodali: „Opravdu a hluboce si vážíme všeho, co komunita vložila do Darwin Project. Dostali jsme spoustu vášnivých nápadů a návrhů na zlepšení hry. Ukazujete, jak neuvěřitelně podporujete celou tuto cestu. Nemůžeme vám dostatečně poděkovat za vaši lásku a podporu za poslední čtyři roky.“

Nyní se Scavengers přesune k práci na dosud neoznámených projektech.