Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- WB Games Montreal lákají na nového Batmana, který bude představen 22. 8. o půl osmé večer našeho času v rámci DC Fandome. Původní teaser na Twitteru obsahoval morseový kód. Po jeho vyluštění se hráči dostali na nový twitterový účet s názvem r3dakt3d. Na stránce r3dakt3d.com se nachází odpočet, skončí dnes v pět hodin odpoledne. To bude pravděpodobně zveřejněn další teaser. Na tom původním můžete vidět obrázek sovy, což odkazuje na Court of Owls. Má se za to, že se Batman bude točit kolem Sovího tribunálu.

- Polské studio Flying Wild Hog kromě akční řežby Shadow Warrior 3 chystá multiplayerové akční sci-fi RPG, které je zamýšleno jako herní služba. Vývojáři chtějí projekt běžící na Unreal Enginu 4 vydat v roce 2021. Před vydáním proběhnou uzavřené i veřejné testy a hra bude dostupná na nové publikační platformě Jagex.

- Máme to černé na bílém. NHL 21 na počítače nevyjde, potvrdila divize EA Sports. Fanoušci se těšili, zejména poté, co se o víkendu objevila předobjednávka PC verze v obchodě GameStop. To ale byla chyba.

- FIFA 21 nebude mít cross-play. Hráči tak nebudou moci hrát spolu nebo proti sobě na různých platformách.

- Codemasters potvrdili, že vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X bude u DiRT 5 zdarma pro majitele PS4 nebo Xbox One verzí. Pro přístup k aktualizaci je důležité zachovat platformu a mít na paměti, že pokud bude mít hru na Blu-ray disku a koupíte konzoli bez mechaniky, tak hru nenainstalujete. Upgrade vyjde současně s next-gen konzolemi a na obou bude mít výkonností mód pro 120 snímků za sekundu.

- Nintendo dnes v 18:00 uspořádá další Indie World Showcase. Půjde o dvacetiminutové video věnováno nezávislým hrám pro Switch.

- Tvůrci nečekaného hitu Fall Guys varují před podvodnou mobilní verzí jejich hry. Fall Guys je dostupný pouze na PC a PS4. Tak pozor na viry, které byste si mohli stáhnout do svých mobilů a tabletů.

- Battlefield 6 má hráče uchvátit velkou válkou. Střílečka od EA DICE má nabídnout mapy pro více než 128 hráčů, zatímco u Battlefieldu 5 je to maximálně 64 hráčů. I přesto ale mají být hlavní módy pro bitvy 32 vs. 32 hráčů. S informacemi přišel leaker Tom Henderson, jenž často informuje o sériích Call of Duty a Battlefieldu. V Call of Duty: Warzone může bojovat až 200 hráčů. Zatím prý nejsou zprávy, že by battle royale byl součástí Battlefieldu 6.

- Pokud používáte Bethesda Launcher, můžete si na účet bezplatně přidat střílečku Quake 3 pro Windows 7 / 8 / 8.1 / 10. Čas na přidání hry máte do 19. 8. 2020.

- Společnost Take-Two Interactive si zaregistrovala internetovou doménu GTA Vice City Online (gtavicecityonline.com), což odstartovalo spekulace o novém Grand Theft Auto, které by mohlo být vytvořeno ve světě Vice City. Může jít ale jen o ochranu domény.

Přečtěte si také: Grand Theft Auto VI ze skutečného života

- Hellraid DLC pro Dying Light má velmi špatné recenze. Hráči si stěžují, že obsah lze dohrát za pouhých 70 minut. Celkově má být DLC malé a speedruneři prý budou schopni ho dohrát za 20 až 30 minut. Někteří doporučují se do nového prostředí za kostlivci podívat, rychle odehrát a na Steamu požádat o vrácení peněz.

- Sony připravuje novou generaci headsetu pro virtuální realitu, nemusí ale jít o druhou verzi PlayStation VR. Společnost nyní hledá tým, který vytvoří novou generaci VR headset. Zařízení se ovšem vyvíjí s ohledem na následujících pět let a stojí za ním korporace Sony, a ne přímo Sony Interactive Entertainment. PSVR 2 nebyla zatím potvrzena, ale podle patentů pracuje Sony na dotykovém ovladači. Plus víme, že PS5 bude podporovat současný model PSVR.

- Firma McFarlane Toys odhalila novou figurku Geralta z Rivie ze Zaklínače 3. Cena byla stanovena na 39,99 dolarů a Geralt má 30,48 centimetrů (12 palců), což je standardní velikost pro figurky od McFarlane Toys.