Po letech indícií, teorií, nepotvrzených úniků, žadonění, údajných restartů a kdo ví čeho dalšího, se konečně dozvídáme černé na bílém - nebo spíše černé ve stínu - co to vlastně vývojáři Batman: Arkham Origins, tedy Warner Bros. Games Montréal, celé ty roky kutili.

Jak očekával snad každý, jde skutečně o další hru s Batmanem. Tedy skoro… Nejde o pokračování nebo další prequel k sérii Batman: Arkham od Rocksteady, nýbrž oddělený příběh s názvem Gotham Knights.

Tohle město přišlo o jeho největšího ochránce; Batman je po smrti a na jeho žádost se Batgirl, Nightwing, Robin a Red Hood vydávají vstříc jejich nové roli jako ochránců - rytířů - Gothamu. V jeho útrobách ovšem číhá další nebezpečí - Soví tribunál. Z oficiálních slov ale víme, že to nebezpečí je ještě větší a zasahuje ještě dál.

Prozatím se budeme muset spokojit s oznamovacím trailerem a poněkud rozsáhlým gameplay videem, v němž se naši hrdinové střetnou s Mr. Freezem.

Potvrzena byla i kooperace pro dva hráče (včetně možnosti hrát sólo), datum vydání v podobě příštího roku a plánované platformy. Tedy PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X. Gameplay záběry rovněž poukazují na jisté prvky live-service hry, včetně levelu nepřátel, úpravy postav a další věci.