Ubisoft nám na své konferenci znovu představil hru Hyper Scape. O její existenci víme už něco přes týden a nynější představení slouží spíše k oznámení, že počínaje dneškem je hra zdarma k dostání v rámci otevřené bety na PC. K ní mají přístup i občasé České a Slovenské republiky, což v případě uzavřeného testování, které do dneška probíhalo, nebylo možné.

Ze začátku nám Ubisoft v novém traileru představil svět budoucnosti - přesněji rok 2054, kde lidé žijí ve velkých a přeplněných městech, a proto utíkají do virtuální reality. Podobně jako v příběhu Ready Player One.

Jenže lidé se v jedné věci nezměnili v porovnání s naší přítomností. A to především tím, že milují pořádnou akci, kde můžou bojovat proti stovce lidí v jedné aréně. Ano, mluvíme zde o herním módu battle royale.

Hra samotná se odehrává ve virtuálním městě Neo Arcadia, kde budeme muset prozkoumávat ulice a střechy, což nám dodá do hry i prvky parkouru. Jenže to by nebyl Ubisoft, aby i battle royale hru neupravil a nevylepšil o něco nového.

Zaprvé, co by chtělo vypíchnout především, tak cíl hry nebude jediný. Kromě přežití, respektive zabití všech ostatních hráčů, můžete vyhrát i získáním koruny na 45 sekund. Zadruhé budou po mapě umístěny speciální schopnosti, které se nazývají hacky. Budou způsobovat například neviditelnost, postavení zdi, přidají vám léčivé granáty a podobně.

Zatřetí, ale určitě ne jako poslední, zde máme změny mapy v průběhu hry. Nám byla například ukázaná možnost snížené gravitace. Tyto změny však nebudou úplně náhodné, ale hráči o nich budou v průběhu hry hlasovat.

Hra Hyper Scape již byla testována v uzavřené betě, ale od dnešního dne se můžeme přihlásit do avizované otevřené bety. Více si o ní můžete přečíst v našem dřívějším zpravodajství.