Remaster pokračování klasického hack-and-slash akčního RPG titulu Baldur’s Gate: Dark Alliance se dočkáme v letošním roce nejen na počítače, ale také na poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox, stejně tak na Nintendo Switch.

Hra, která původně spatřila světlo světa v lednu 2004 na PS2 a prvním Xboxu, bude mít vylepšenou grafiku a pochlubí se rozlišením až 4K na podporovaných platformách a také lokální kooperací pro dva hráče.

Baldur’s Gate: Dark Alliance 2 se odehrává ve městě Baldur’s Gate a jeho okolí, nabízí pět hratelných postav a tříd a pokrývá desítky lokací. Můžete vyrábět vlastní zbraně a brnění a vylepšovat předměty pomocí runových kamenů a drahokamů.

Na výběr budou čtyři úrovně obtížnosti: Easy, Normal, Hard a Extreme. Ať už si zvolíte barbara, mnicha, nekromanta, tuláka nebo klerika, budete muset aktivně bojovat s hordami příšer od hobgoblinů, ghúlů, golemů až po obávané draky a zároveň se vyhýbat útokům a dávat pozor na smrtící pasti.

Čeká na vás více než 80 nebezpečných úrovní, skryté oblasti, tajemné postavy a stovky předmětů. Majitele Steam Decku potěší certifikace.

Baldur’s Gate: Dark Alliance 2 vyjde během letošního léta na PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a PC (Steam, Epic Games Store a GOG) od Black Isle Studios a Interplay.