Fanoušci Baldur's Gate 3 se těšili, že hra opustí předběžný přístup v roce 2021. Později se termín změnil na rok 2022 a nyní je v plánu ambiciózní fantasy RPG dokončit v roce 2023. V Larian Studios totiž nechtějí nic uspěchat a interně si nastavili, že je pro ně důležitější kvalita než datum.

Vývojáři za uplynulý rok v předběžném přístupu laťku kvality zvedli, ale stále nejsou na konci. Je před nimi ještě hodně práce. Z toho důvodu očekávají vydání finální verze až v roce 2023. Fanoušci jim vyjadřují podporu. Raději si počkají na kvalitní hru, než aby vyšla v rozbitém a nehotovém stavu.

S PATCHEM 7 PŘICHÁZÍ TŘÍDA BARBARA

Vlastníci předběžné verze se přesto mohou radovat. Do Baldur's Gate 3 dorazil větší patch s číslovkou sedm, který přidává nové funkce, vylepšuje hru (včetně přehlednějšího a jednoduššího uživatelského rozhraní) a opravu chyby. Tím hlavním je ale dlouho očekávaná třída barbara. Trailer úplně nahoře.

V nové aktualizaci se objevují také improvizované zbraně pro boj zblízka a vrací zbraně. Nyní budete moci proti nepřátelům používat jako zbraně předměty z prostředí, třeba sudy a židle. Dokonce budete moci používat samotné nepřátele jako zbraně.