V roce 2020 vstoupil třetí díl ze série Baldur’s Gate do předběžného přístupu a od té doby se neustále čeká na zveřejnění data vydání. To by se mělo v následujícím měsíci změnit, jelikož vývojáři ve svém Dev Blogu prozradili, že na novinky i datum vydání se můžeme těšit už velmi brzy na streamu.

V současné době si v předběžném přístupu mohou hráči užít první akt, který byl naposledy vylepšen o obrovské jezevce, hudební doprovod a mnoho dalších věcí.

Zajímavé je, že i když se jedná jen o jednu část hry, je natolik velká, aby zastínila některé již hotové kousky. Nyní ovšem vývojáři z Larian Studios lákají na další streamovací segment Panel From Hell. Už teď bylo odhaleno, že na druhém a třetím aktu se aktivně provádí testování a mnoho dalších informací by se mělo zveřejnit na následující akci.

Poslední aktualizace, která do Baldur’s Gate 3 přišla, byla před pěti měsíci, a proto je následující patch, více než vítaný. Na co všechno se můžeme těšit, si ale budeme muset počkat až na samotný stream, který se bude konat někdy v příštím měsíci na oficiálním youtubovém kanále studia. Právě tady se konečně dozvíme, kdy tento titul v příštím roce vyjde.

Hlavním obsahem celého deníčku bylo otevření nového studia pro snímání pohybu ve Velké Británii, a to v Guildfordu, které doplnilo jejich pracoviště v Gentu, Kuala Lumpuru, Quebecu a Dublinu. Tvrdí, že jde o ideální místo“, protože je „zasazeno mezi rušnou hlavní ulici a místo, kde se prodává 12 různých druhů rohlíků s klobásou“. Jak to ve studiu vypadá, na čem se pracuje a jak se při natáčení postupuje, se můžete podívat zde.

Baldur’s Gate 3 je v předběžném přístupu dostupný na Steamu a GOGu za 60 eur.